Felsökning av en 2002 Avalon som inte kommer att hoppa starta

När din 2002 Toyota Avalon startar inte, även när du försöker att hoppa starta den på batteriet med ett annat fordon, är det nödvändigt att utföra vissa grundläggande diagnostiska tester för att hitta orsaken. Testa start /avgiftssystem i Avalon är inte svårt, men det kräver användning av några specialverktyg. Dessa verktyg finns tillgängliga hos din lokala Biltema, och med dagens elsystem de är bra tillägg till ditt hem bilverkstäder verktygssats. Saker du behöver Review, Digital volt /ohm mätare
Automotive kretstestare Kundservice manuell
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batterispänningen för att kontrollera om en urladdat batteri. Batteriet på Toyota Avalon ligger i den högra främre delen av motorrummet, nära luftfiltret bostäder. Ställ reglagen på mätaren till "V D /C". Vrid strålkastarna på under 30 sekunder för att eliminera felaktiga avläsningar orsakade av en kvarvarande yta laddning. Tryck den svarta proben mätaren leder till den negativa batteripolen, och den röda mätaren bly sond till batteriets pluspol. Avläsningen på mätaren indikerar batterispänningen. En läsning av 12,7 volt indikerar ett bra batteri. En läsning av mindre än 12,5 volt indikerar ett urladdat batteri. En läsning under 11 volt indikerar ett batteri som har laddats ur under säkra nivåer och att batteriet är skadat. Ladda eller byt batteriet vid behov.
2

Kontrollera batterispänningen vid de viktigaste starter strömkabeln terminal. Startmotorn på Avalon ligger på främre högra sidan av motorrummet, skruvas fast i sändningen bara förbi kylaren. Ta bort luftfiltret bostäder och luftkanal ger extra tillgång om det behövs. Fäst batterikablarna på kretstestaren till batteriet. Tryck sonden änden av testaren att den stora batterikabeln fastskruvad på baksidan av startmotorn. Om den röda lampan på testaren tänds, finns det spänning på startmotorn. Tryck positiva sonden mätaren leder till kabeln på baksidan av startmotorn och den negativa till den negativa batteripolen på batteriet. Läsningen ska vara inom 0,3 volt batterispänning. Om det finns en signifikant skillnad mellan batterispänningen och spänningen vid startapparaten, rengör och dra åt batterikablarna vid batteriet och starter och sedan testa om. Om det fortfarande finns ett spänningsfall, byt batterikablarna.
3

Peka sonden änden av fordonsindustrin kretstestaren till start ståltråd på baksidan av startmotorn. På Avalon är detta den enda tråd brun isatt på solenoiden på startmotorn. Ha en hjälpare vrid startnyckeln till startläge. Den röda lampan på kretsprovare tändas när nyckeln vrids till startläget. Om den inte gör det, visuellt kontrollera under-huven säkringsplinten för säkringar. Toyota Avalon använder en uppsättning av hög-aktuella säkringar att leverera ström till tändningslåset. Om säkringarna är bra, byt ut tändningsnyckeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64818.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.