Hur hittar inställningsmärkena på en 2001 Kia Sportage

Vid placering inställningsmärkena på en 2001 Kia Sportage, tänk på att denna motor har bestämts av Kia vara en störning motor. I ett nötskal innebär detta att toleranserna är så nära i motorn som katastrofala skador sannolikt skulle uppstå om bältet bröt eller misslyckats på något sätt. Kamremmen ska bytas var 60.000 miles. Anledningen till detta är att tidpunkten remspännaren endast har en viss mängd justering. När bandet sträcker sig till gränsen av spännaren anpassnings, kommer bandet att fortsätta att sträcka tills den lossnar dreven. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
¼-tums
spärrnyckel Set med ¼-tums enhet uttag
vanlig skruvmejsel
dräneringskärlet
Tänger

Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet och stödja den med pallbockar. Lossa tömningsventilen på undersidan av värmeelementet med hjälp av tång, för att vända på vingmuttern på avloppet. Töm kylaren vätska i tråget.
2

Ta bort kylfläkten och konsol, med en 10-mm hylsa. Ta bort den övre kylarslangen och termostathuset under användning av lämplig storlek uttaget. Avlägsna det övre locket kamremmen, med en 10-mm hylsa.
3

Vrid vevaxeln medurs tills märket på vevaxelns remskiva sammanfaller med 0-graders timing märke på tolv o ' klocka på nedre transmissionskåpan.
4

Kontrollera inställningsmärkena på de två kamaxeldrev. Tidpunkten märket på dreven ska vara rakt upp vid klockan tolv positionen. Markeringen på drevet ska passa med ett annat varumärke formad som ett V på topplocket vid klockan tolv positionen. Om kamaxeln varumärkena är långt bort, rotera vevaxeln en gång och de kommer att rada upp. Vevaxeln vänder alltid två gånger för varje varv på vevaxeln.
5 p Om inställningsmärkena på kamaxeln är av som även en tand på kamrem, byta kamremmen.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64817.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.