Hur vet man att en generator är dålig eller behöver bytas

Generatorn är en viktig del av bilens elsystem. Medan batteriet lagrar och levererar el en kraftkälla för när fordonet är avstängd, är det generatorn som kontinuerligt laddar batteriet när motorn går. Om generatorns fel eller dör helt, inte bara bilbatteriet inte laddas, kommer bilen sluta fungera helt och hållet. Därför är det viktigt för dig att avgöra om din generator fungerar korrekt eller behöver bytas. Saker du behöver
voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och leta reda på batteriet. Ta bort eventuella skyddande sköldar eller beläggningar från batteriet. Det är viktigt att bilen inte är igång, så först måste du bara kolla batteriets spänning för att eliminera det som den skyldige och etablera en baslinje.
2

Anslut pluskabeln på din voltmeter till positiva polen på batteriet (märkt med ett plustecken). Likaså, anslut minuskabeln på mätaren till batteriets minuspol (märkt med ett minustecken).
3

Titta på avläsning på din voltmeter. Mätaren ska visa en läsning av ca 12,5-12,8 volt. Tänk på att motorn inte vara igång när du tar denna behandling. Också, stänga av alla elektriska tillbehör (radio, belysning, etc.).
4

Starta bilen och låt den gå på tomgång. Se till att alla elektriska tillbehör är avstängda.
5

Anslut pluskabeln på din voltmeter till batteriets pluspol och den negativa kabeln till den negativa polen.
6

Ta del av läsningen på din voltmeter. Du bör se en ökning av spänning, helst 13,6-14,3 volt (eller mer på vissa high-end, prestanda fordon). Om du misslyckas med att se en ökning av utspänningen, som innebär att generatorn inte producerar en laddning och är i behov av reparation eller utbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64810.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.