Hur felsöker jag motorn på en 1989 Ford Taurus 3,0 V6?

När ett problem uppstår i en 1989 Ford Taurus motorn, kommer du att märka. Hur du märker beror på var problemet ligger i motorn. Naturligtvis kan symtomen ha ett antal olika orsaker. Du kan felsöka Fords motor manuellt, men det finns platser i motorn som är svåra att få till utan att ta bort en massa komponenter bara för att tillträde. Detta är anledningen till Taurus Electronic Engine Control-systemet kan vara till hjälp. Du kan skapa en lista över leder bara genom att göra Taurus utför ett självtest. Saker du behöver
Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1

Starta Taurus motor och låt den värmas upp till sin vanliga operativ temperatur. Den luftkonditioneringssystemet kan förstöra denna process, så se till att A /C är avstängd. Efter ca 10 minuter, vrid Taurus off och pop huven.
2

Med huven öppen, lokalisera självtest Outlet och självtest Input. STO har sex portar och är mångsidig. STI är ett mindre enda port på en tråd.
3

Anslut ena änden av en bygel till STI. Placera den andra änden i nedre vänstra porten på STO. Återgå till förarsätet.
4

Vrid Taurus på, men lämnar motorn. Räkna antalet gånger kontrollera motorn ljus blinkar. Det kommer att bli både långa och korta blinkningar att överväga. Fords EEG-IV-koder kommer i två-till tre-siffriga sekvenser. Den första siffran i en kod kommer i långa blinkar, och den andra kommer i kortare puls-liknande blinkar. Kod 31, till exempel, kommer att bestå av tre långa blinkar och en kortare en. En paus kommer att separera fullständiga felkoder. Skriv alla koder ned.
5

Stäng av Taurus, ta ur nyckeln och ta bort bygel från STO och STI. Du kommer att behöva leta upp de EEG-IV-koder på internet (se Resurs). När du har hittat de kodande definitioner, skriver lämpliga definitioner bredvid siffror som du skrev ned i steg 4.
6

tillbaka till Oxen, titta in i motorrummet och felsöka de områden som motsvarar de felkoder. Korsa ut siffror och definitioner när din utredning eliminerar dem från övervägande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66395.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.