Felsökning av säkringar i en 2002 Toyota Tacoma

Den 2002 Toyota Tacoma levereras som standard med flera in-dash säkerhetsfunktioner, inklusive varningslampor för lågt oljetryck, låg oljenivå, låg bränslenivå, lampor kvar på och en nyckel kvar i tändning. Dessa säkerhetsfunktioner fungerar inte om säkringarna levererar energi inte fungerar. Till exempel, om säkringen stöder låg bränslenivå ljuset bryts, kommer du inte medveten om att du är farligt låg på gas. Kontrollera och felsöka säkringarna i din 2002 Tacoma ofta för att se till att de är i funktionsdugligt skick. Byt ut trasiga säkringar med säkringar av kompatibla strömstyrka styrka. Saker du behöver
Säkring avdragare
säkringstestare
Visa fler instruktioner
felsöka säkringar med en säkring Puller
1

Leta gruppcentralen enligt streck i Tacoma. Ta bort plastkåpan om det fortfarande är intakt.
2

Dra säkringarna med en plast säkring avdragare. Använd avdragare ingår i gruppcentralen eller köpa en ny från en Biltema om avdragare saknas. Ett par nål-tång eller pincett fungerar som substitut samt.
3

Inspektera säkringarna för raster. Säkringarna är gjorda av klar plast, vilket gör det lätt att upptäcka streckade linjer inuti. Byt ut trasiga säkringar med nya säkringar av rätt styrka.
Felsöka säkringar med en säkring Tester
4

Ground testaren till en säker metall källa som en metall bult på insidan av dörren eller metallen i själva dörren. Vrid tändningsnyckeln till "On" utan motorn dras runt.
5

Placera spetsen på säkringstestare på säkringarna för att testa dem. Varje ände av de två metall ändarna på säkringen måste testas eftersom ena änden kommer fortfarande att lysa även om en säkring är trasig. Testa varje ände kommer att förhindra en felaktig avläsning.
6

Byt ut trasiga säkringar mot nya. Kontrollera diagrammet nära eller inne i säkringen panelen för rätt strömstyrka säkringen och ersätta den med en stark nog att hantera strömmen går igenom den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65573.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.