Felsökning av luftkonditionering i en GMC Sierra

Undvik en resa till mekaniker genom att försöka felsöka problem själv i din GMC Sierra. Luftkonditionering problem är ganska vanligt, men kan ofta vara ganska enkelt att diagnostisera och även korrigera. Ta några enkla steg för att försöka fastställa orsaken till luftkonditionering problem. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

starta motorn och låt den gå några minuter så att luften svalna. Dubbelkolla kontrollerna för att se till att de rätta knapparna väljs. Detta kan tyckas naivt, men den mänskliga faktorn kan vara att skylla.
2

Justera klimatkontroll. Om de arbetar på rätt sätt med rätt mängd motstånd och stannar vid de rätta ställena, men har ingen effekt på luften så är det förmodligen en enkel säkring problem. Om de inte fungerar på rätt sätt så är det förmodligen en kontrollpanel fråga.
3

Få till säkringsboxen för att byta ut den trasiga säkringen i en GMC Sierra genom att öppna förarsidans dörr och nyfikna utanför kåpa till vänster om ratten. Säkringen kan tas bort med fingrarna. Om Sierra köptes ny bör det finnas ersättare säkringar i säkringslådan.
4

Kontrollera kontrollpanelen nästa i din GMC Sierra. Avlägsna trimplatta bezel omgivande panelen center instrumentet. Dra av avställningsplatsen och tillbehöret switch.
5

Lossa de fyra skruvarna som håller enheten klimatkontroll på plats, skjut in hållartungoma och dra kontrollpanelen ut. Koppla den elektriska kontakten. Sierra modeller äldre än 2001 har inga hållartungoma eller strömställare tillbehör.
6

Lyssna för fläktmotorn medan motorn är igång och luften är på. Det finns två olika möjliga fläkt motorer i en GMC Sierra. Båda är lätt åtkomligt från under huven. Delphi kommer att sitta lodrätt, medan Visteon sitter vågrätt. I båda fallen, ta bort panelen ljudisolering, dra ur el-kontakten och skruva ur de tre skruvarna som håller fläktmotorn på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63798.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.