Hur Återställ Check Engine Light på 1995 Ford Explorer

När check engine tänds, många människor tror att ljuset i sig är det problem som måste rättas till. I verkligheten är det check engine lampan bara en metod för kommunikation mellan dig och ditt fordon. Ford Explorer, liksom de flesta moderna bilar är utrustade med en dator ombord, känd som en drivlina kontroll modul (PCM) som övervakar olika sensorer anslutna till drivlinan och drivlinan ledningssystem. När ett fel detekteras av en sensor, är det förmedlas till PCM, som sedan vänder på kontrollera motorn ljus så att du vet att det finns ett problem. Saker du behöver Begagnad Ford-specifika Scan Tool Review Tändningsnyckelns
penna och papper
Visa fler instruktioner
1

klättra in i Utforskaren med genomsökningen verktyg, tändningsnyckeln, penna och papper. Under förarsidans instrumentpanel är en liten rektangulär port, ungefär en tum bred, med ett plasthölje på det med bokstäverna "DTC". Detta är din DTC port. DTC står för felkod, vilket är vad din PCM lagras när den aktiverad kontrollera motorn ljus.
2

Dra bort luckan från DTC-porten och anslut den diagnostiska kabeln från Scan verktyget till port. Du kan köpa en god kvalitet skanning verktyg på de flesta bildelar återförsäljare eller genom din lokala professionella verktyg säljaren. Se till att Scan verktyget är utrustat för att kommunicera med Ford programvara innan du köper den. Se scan verktygets specifika instruktioner om att köra ett självtest på PCM
3

. När du är bekväm med det förfarande för att köra testet, köra det på din bil. Du måste ha nyckeln i tändningslåset och vrids till körläge för att slutföra testet.
4

När Scan Tool anges koderna på sin skärm, skriva ner dem med pennan och papper.
5

Rensa koderna först efter att du har reparerat felet, när du uppmanas att med felsökningsverktyg. Rensa koderna utan att reparera felet kommer helt enkelt släcka lampan för några miles, varvid koderna återställs och ljuset kommer tillbaka.
6

Koppla Scan verktyget efter det uppmanar dig att göra det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64781.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.