Felsökning Stickning trumbromsar

Trum broms är vanliga på äldre bilar, och på lägre kostnad fordon de fortfarande ofta används på bakhjulen. Även om inte lika effektiva eller tillförlitliga som moderna skivbromsar, trumbromsar har fördelen att vara billigare och lättare, och när den används i det bakre läget de inte allvarligt skada den bromsfunktionen. Parkeringsbromsen mekanism kan också inkorporeras i en trumbroms, lindra behovet av en separat parkeringsbromsmekanism. Tyvärr lämnar den mekaniska komplexiteten hos trumbromsar många möjligheter till problem, varav vissa kan orsaka bromsen att fastna. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Jack
Pallbockar
skiftnycklar
Tänger
Skruvmejslar
Mallet
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen på en plan, jämn yta. Ställ inte nödbromsen. Sätt en automatisk växellåda i "parken" eller en manuell växellåda i första eller backväxel.
2

i parkeringsbromsen. Typiskt det bör ta sex till 10 klick av pedalen eller spak för att ställa in bromsen, och motståndet av pedalen eller spak bör öka ytterligare den flyttas. Om parkeringsbromsen justeras för hårt då bara ett par klick kommer att krävas för att ställa in bromsen. Om den bakre bromsen skon i trumman sticker, kommer spaken eller pedal känns slak ända tills parkeringsbromsen ingriper.
3

Lossa parkeringsbromsen. Delvis lossa muttrarna på båda bakhjulen. Palla upp den bakre delen av bilen och vila den säkert på pallbockar. Ta bort båda bakhjulen.
4

bort trummorna på båda bakhjulen. Vissa trummor är säkrade med två eller fyra skruvar, en del med två skruvar, och andra av ingenting alls. Ta bort eventuella fästbultar eller skruvar och dra trummorna bort. Om trumman är beslagtagna, knackar det ordentligt med en hammare på den främre axeln att lossa. Slå inte kanten av trumman där den möter fästplattan. En del trummor har ett hål nära botten av trumman som tillåter åtkomst till justeringsmekanism. Om trumman sticker, nå genom hålet med en liten skruvmejsel och vrid inställningsratten för att lindra spänningar på bromsbackarna.
5

noggrant undersöka bromsmekanismer på båda hjulen. Det finns två returfjädrar förbinder de främre och bakre bromsbackarna, och om någon av dessa bryts eller försvagas, kommer skorna inte tillbaka ordentligt och de kommer dra på trumman.
6

Håll justerskruven spaken bort av inställningsratten och vrid ratten fram och tillbaka. Om inställningsratten är i slutet av sin rörelse det kommer att tvinga skorna för att dra på trumman. En beslagtagna justerhjul kan hålla skorna ut mot trumman.
7

Leta efter tecken på korrosion eller avlagringar av damm och smuts. Tunga avlagringar där skorna kontakt fästplattan, eller runt vridpunktema för justerdonsarmen, manöverspaken, och bromsen behålla stiften kan beslagta bromsen mekanismen och förhindra skorna från tillbakadragning normalt.
8 < p> Observera bromscylindern åtgärd medan en assistent startar bilen och försiktigt trycker på bromspedalen några gånger. Pumpa inte bromsarna. Låt ca fem sekunder mellan varje tryck på bromspedalen. Cylinderkolven bör sträcka när pedalen trycks och dras tillbaka när pedalen släpps. En defekt cylinder kan vara förlängd och håller skorna mot trumman.
9

Observera bromsfunktionen medan en assistent sätter och släpper parkeringsbromsen. Observera att parkeringsbromsen inte faktiskt kommer in med utsläppt trumman, så se till att inte flytta spaken eller pedal för långt. Den bakre bromsback ska flytta ut när parkeringsbromsen är inställd, och flytta tillbaka när parkeringsbromsen lossas. Om parkeringsbromsen kabeln är rostig, böjd, eller på annat sätt skadad, kommer den bakre bromsen skon inte tillbaka när parkeringsbromsen frigörs, vilket orsakar den bakre skon att dra på trumman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65571.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.