Tecknen på en sändning behöver bytas

Om din bil är att ha problem med att flytta, måste du och din mekaniker avgöra om det är ett problem som kan lösas med tjänsten eller om överföringen behöver bytas helt. På grund av komplexiteten i moderna transmissioner, är att ersätta vanligare än ombyggnad vid allvarliga skador. I bägge fallen bör transmission problem aldrig ignoreras. Fördröjd Shifting
p Om du skiftar från parken till enhet men fordonet inte engagera sig för några ögonblick och sedan slutligen övergår i växel, finns det sannolikt en transmission problem. Om din transmissionsolja är låg, kan du ha en läcka i trycksatta system som har orsakat förseningen. Om din vätska är full och inte läcker, så finns det ett mer allvarligt problem med överföringen.
Ljud

När bilen skiftar kugghjul, uppmärksamma alla ovanliga ljud som inträffar. Om du hör något djupt slipning, clunking eller skrikande som din bil skift, speciellt om det verkar kämpa som den gör det, så har du en transmission problem. Försök att höra var ljudet kommer ifrån. Om det kommer från under fötterna, då överföringen i sig är sannolikt problemet, och en ersättare kan komma att krävas.
Inte gå in Gear
< p> Om en bil inte kommer att gå in i en given växel, kan transmissionen behöva ersättas helt. Återigen kan detta problem vara orsakad av en läcka som de-trycksätter systemet. Spärr det problemet, men om ett fordon inte kommer in i en given växel alls, då det råder allvarlig skada någonstans i systemet. På grund av komplexiteten i en automatisk växellåda, kommer de flesta mekanik föredrar att ersätta överföringen helt.
Feel

uppmärksamma hur de skiftande tycker är lika viktigt som att lyssna för ljud och titta på dina mätare. Om skiften är inte längre slät, särskilt om du märker dem blir grövre med tiden, då de redskap eller synchronizers inuti din överföring kan vara klädd ut. Om du kan känna de redskap slipning vid växling manuellt eller om du känner bilen skaka eller stamma när en automatisk växellåda skift, du har anledning att misstänka detta problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68485.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.