Vad Har Check Engine Light Normalt Mean?

En upplyst kontrollera motorn ljus på ett fordons instrumentpanel indikerar en potentiell felfunktion i bilens system. Ljuset triggas av en out-of-range värdet på en eller flera sensorer läses av ett system för omborddiagnos (OBD) dator. Historia

moderna fordon blev alltmer komplex på 1980-talet, lades många tillverkare en centraliserad, diagnostisk mikroprocessor. Tidiga versioner av den här datorn, kallas OBD-I, inte var standardiserade. Clean Air Act av 1990 mandat att fordon som säljs i USA efter 1995 omfattar en omborddiagnos dator med standardiserade koder. Denna andra generation kallas OBD-II. Alla fordon med en andra generationens, diagnostisk kompetens kontinuerligt övervaka status för drivlinan, särskilt bränsle
Övervakning

konsumtion utsläppskontroll, som på uppdrag av Clean Air Act. Olika tillverkare inkluderar även realtidsövervakning av andra system såsom kaross och chassi integritet.
Felfunktionsindikering

När någon sensoravläsning är utanför sitt normala område , belyser OBD datorn ljuset kontrollera motorn. Processorn fångar också en kod om fem tecken som anger villkoret. Det finns flera hundra koder för ett fordons drivlina plus tillverkare-och modell-specifika koder för andra system. Mekanik använda en enhet som kallas en streckkodsläsare för att bestämma problemet genom att läsa koden. De flesta skannrar återställs också ljuset kontrollera motorn.
Betydelse
p Det är inte möjligt att avgöra vad problemet har utlöst en lätt kontrollera motorn utan att fråga OBD dator med skanner eller annat diagnostiskt verktyg. Den normala innebörden av check engine lampan lyser, "Ta din bil till en mekaniker så snart som möjligt." Konsultera fordonets handbok för specifika instruktioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65537.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.