Felsökning av Check Engine Light av en BMW 540i

Felsökning en BMW 540i: s check engine lampan ska vara en lätt uppgift. Allt du behöver göra är att låta BMW: s On-Board Diagnostic systemet göra jobbet åt dig. Varje gång ett stort problem uppstår, kommer bilens diagnossystem generera en felkod och "Check engine" light kommer att gå på. För att hämta dessa koder behöver du en diagnostisk bildläsare. BMW-bilar efter 1996 kommer att använda OBD-II-kodning. Bilar som predate 1996 behöver en scanner flytande i den äldre generationen av koder. Tyvärr är vända flesta OBD-II skannrar inte kompatibel med den äldre kodningssystem. Instruktioner
1

Öppna förarsidans dörr och placera BMW nycklar i tändningslåset. Stäng inte av nyckeln eller starta bilen. Bara lämna nycklarna där för senare användning.
2

Anslut BMW: s diagnostiska utlopp med en diagnostisk bildläsare. Du hittar den här utlopp under BMW: s instrumentbräda.
3

Vrid nyckeln i tändningslåset. Prova att stänga av det elektriska systemet bara och vänta och se om en kod dyker upp på skannern. Om den inte gör det, starta BMW: s motor.
4

Läs koderna som visas på skannern, och skriva ner dem.
5

Stäng BMW off, och koppla den diagnostiska skannern. Avsluta fordonet.
6

Gå till OBD-Codes.com BMW hemsida och leta upp koden på sin lista över koder (se Resurs). Om det inte finns där, kan du ringa en lokal Biltema. De flesta kommer att slå upp koder för kunder som en gratistjänst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65921.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.