Tecken Din Distributör Switch Plate är Bad

En bil distributör har flera delar som måste samordna för att alstra gnistor och skicka dem till förbränningskammaren. Det åstadkommer denna uppgift genom att skicka en exakt tidsinställd högspänd gnista från antändningspunkter genom rotorn och i fördelarlocket. Därifrån reser gnistan genom ledningar till tändstiftet. Brytarplattan förskott eller fördröjer gnistan, beroende på motorns varvtal och belastning. En dålig omkopplareplatta yttrar sig på flera sätt. Fuel Economy

Ett av de första tecknen på en felaktig switch platta kommer att bli en nedgång i bränsleekonomi under en längre period, eller en plötslig minskning som man inte kan tillskriva någon annan komponent. Switchen plattan kan bromsa (retard) eller påskynda (förskott) gnistan. I fallet med centrifugal förväg distributörer, kan fjädrarna på switchen plattan har förlorat spänning eller deformeras, som ständigt fördröjer gnista. Detta tillstånd medger en överdriven mängd av oförbrända gaser att passera genom bränslesystemet. Addera Tvekan och platta fläckar
p Om ditt fordon producerar en paus eller tvekan när du trampar på gaspedalen vid låga till medelhöga hastigheter, kan du ha en fast brytare tallrik. Spärr förgasare eller bränsle leveransproblem, en switch skylt som inte svarar omedelbart på en acceleration svar kan tyda på otillräcklig smörjning under slagbryggan mekanism för att vända. Om mekanismen inte kan vända snabbt eller i tid för att avancera gnistan kommer gasrespons blir trögt.
Vakuum Membran

vakuum membran, en liten komponent som sitter på sidan av fördelaren, använder vakuum kraft från motorn för att styra omkopplaren plattan. En läcka på tilloppsslangen till membranet kommer inte ha styrkan att avancera eller fördröja tidpunkten ordentligt. Detta tillstånd kan resultera i dålig all-around acceleration och prestanda. Motorn kan också tomgång ungefär på en ovanligt hög revolution per minut (rpm) inställning. För mycket luft som en följd av läckan kan också orsaka en mager misständning.
Detonation under Load
p Om du kan höra ett pinga eller lätt skramlande ljud som kommer från motorn under körning upp en lång sluttning, särskilt dragande last eller släpvagn, kan det innebära att byta plattan inte kan fördröja tidpunkten tillräckligt. Detta tillstånd kan bero på en sliten bussning eller rost slagbrygga som förhindrar att byta plattan från att flytta till retard positionen. Frånkopplade svänghjulsvikter på slutet av kammen, eller en trasig eller lös fjäder, kan kasta brytarplattan ur balans eller få den att utföra oförutsägbart.
Backfire

En motor som slår bakut, speciellt på en lång nedgradering, skulle kunna tyda på en frusen brytarplattan som inte kan svara på lågvakuum drift. En trasig kamfjädern eller kastas vikt kan kila in i mekanismen och stoppa dess rörelse. En fastnat switch plate kan också orsaka svår start.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65857.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.