Min 1994 Toyota Camry Motorn överhettad & startar inte

I nästan samtliga fall när en 1994 Toyota Camry överhettas och startar inte efter nedkylning , är problemet en blåst topplockspackning . Den Camry har en aluminium huvud - den del som innehåller de komponenter gasarmaturen - och en gjutjärn motorblocket. Eftersom de är olika material , de värme och kyla - expandera och kontrakt - i olika takt . Överhettning skapar en hel del rörelse och topplockspackning , belägen mellan huvudet och motorblocket , misslyckas . Saker du behöver
3/8-tums socket set
Compression mätare
Visa fler instruktioner
1

Använd en hylsnyckel och ta bort alla tändstift . Undersök alla pluggar för vatten spotting eller fukt . Detta är ett säkert tecken på en blåst topplockspackning .
2

Installera en kompression mätare i vänstra tändstiftshålet och dra runt motorn under ett par sekunder . Läs komprimering mätare och anteckna numret .
3

Fortsätt denna process med de återstående tre tändstiftshålen . Jämför alla komprimering nummer. Goda avläsningar är runt "150 pounds per kvadrat - tum , " eller " psi . " En blåst topplockspackning har läsningar av " 135 psi " och lägre .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67000.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.