Hur man diagnostiserar en Universal Joint Problem

En kardanknut ger en drivaxel på ett fordon för att arbeta på ständigt föränderliga vinklar då fordonet färdas på vägen. Bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift av alla slag har använt universalleder i årtionden. Kardanknuten innehåller små lager som är utsatta för slitage och brott, så att veta hur man diagnostiserar en kardanknut problem kan förhindra att få strandsatta på sidan av vägen och står inför en dyr bogsera räkningen. Saker du behöver
domkraft
Jack står
Stoppklossar
Ficklampa eller besvär ljus
Creeper eller markduk
Visa fler instruktioner
Diagnos: Inside the Fordon
1

Kom i förarsätet i fordonet. Starta bilen.
2

Tryck ner bromspedalen och håll den för att förhindra att fordonet rör sig.
3

Flytta väljaren växel i enheten positionera och lyssna efter ett "Klonk" ljud. Växelväljaren direkt till backläge och lyssna efter en clunk. Flytta växelväljaren mellan Drive och Reverse vrider kardanknuten i motsatta riktningar, så om det finns något glapp det kan ge ett hörbart clunk ljud. Upprepa detta test efter behov. Detta test fungerar endast med en automatisk växellåda, inte med en manuell växellåda.
4

Kör bilen runt kvarteret och lyssna efter ovanliga ljud såsom gnisslande eller clunking. Också uppmärksamma vibrationer under förflyttning på vägen eller ryser vid acceleration från ett stopp. Någon av dessa saker kan indikera en kardanknut problem, och du ska gå till en under-besiktning
Diagnos:. Under fordonet
5

i parkeringsbromsen på din bil och hjulkilar hjul på en av de bakre däcken, en framför och en bakom, för att förhindra att fordonet rör sig medan du utför inspektionen.
6

Placera domkraften under framför fordonet. Lokalisera en trygg punkt på fordonet för att placera domkraften och lyfta upp det tillräckligt långt så att du kan passa under fordonet och har gott om utrymme att komma drivaxeln. När fordonet är tillräckligt hög, står place jack nedanför rambalkar i fronten, och sänka vikten på fordonet på pallbockar så att domkraften inte stödjer bilen längre. Om du har en SUV eller lastbil och kan passa under fordonet utan stöttning upp, hoppa över detta steg. Under fordonet från sidan
7

Crawl, precis runt mittpunkten av fordonet. Ta med dina problem ljus eller ficklampa med dig, och använda en ranka eller marken trasa för att hålla rent.
8

Leta drivaxeln. Det är en lång, rak metallrör som sträcker sig ned i mitten av fordonet från den bakre delen av överföring till den bakre differentialen. På båda ändarna av drivaxeln kommer att vara de kardanknutar. De ser ut som en fyra-pekad kors, med två fingrar från drivaxeln som håller på till två punkter på korset, och fingrar från den bakre differentialen eller överföringen innehar de övriga två punkterna.
9

Placera dig nära universalleden på framsidan av drivaxeln, närmast till transmissionen. Ta drivaxeln med handen och vrid den fram och tillbaka. Använda ljus, titta på kardanknuten noga. Det ska vara tight, och du bör inte se någon rörelse eller slarv. Upprepa denna procedur på universalleden på baksidan av drivaxeln. Om du upptäcker någon rörelse eller glapp vid antingen kardanknut, bör du ha dem repareras eller bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65795.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.