Hur berätta om en motor blåses på en 2000 Pontiac Sunfire

En blåst motor på 2000 Pontiac Sunfire kan vara mycket dyrt att undersöka noggrant. En blåst motor hänvisar vanligen till en motor som helt enkelt inte kommer att köra och är totalförstörd. Replacement motorer ibland kan hittas på junkyards, och beroende på efterfrågan på dem, kan du spendera en stor summa pengar. Det är därför många förare väljer att helt enkelt köpa en ny bil om deras Sunfire motor är verkligen blåst. Men innan du köper en ny bil, bör du se till att din motor verkligen är skadad bortom reparation. Saker du behöver
Vakuummeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och starta motorn. Om den startar, då motorn är sannolikt inte "blåst" i den meningen att den ohjälpligt skadas. Om du ser vit ånga som kommer ut ur motorn där den övre delen av motorn, som kallas "huvudet" kompisar till den nedre delen av motorn, som kallas "block", så har du en blåst topplockspackning som kan vara ersätts. En blåst topplockspackning är ofta fel diagnos som en "blåst motor." Medan något dyrt att byta, kommer motorn korrekt om packningen ersätts.
2

Stäng av motorn, dra slangen bort från botten av bromsen booster enhet som monteras på brandväggen med din hand (du måste dra hårt, eftersom dessa slangar tenderar att fastna), och anslut slangen till en vakuummätare.

3

Försök att starta motorn. Om det börjar och vakuummätaren sjunker från 20 eller 22 pounds per kvadrattum (PSI) till 0 PSI, då din Sunfire har förlorat all sin komprimering. Det finns en vakuum läcka någonstans i motorn. En läcka ut stora indikerar normalt ett kritiskt fel i motorblocket och motorn är troligen blåst.
4

Inspektera motorn. Leta efter eventuella sprickor eller hål. Även om det inte är vanligt för ett block att knäcka på Sunfire, kan de normala påfrestningar en förbränningsmotor orsaka en kritisk misslyckande av motorblocket eller huvud. Du kommer att kunna se en synlig spricka eller hål i blocket. Du hittar också små bitar av metall på marken under eller runt hålet. Dessa kan vara allt från delar av kolven, vevstaken, eller kolvringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64774.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.