Vattenpump Problem Symtom

Vattenpumpen på något fordon fungerar som hjärtat i kylsystemet. Fordonsindustrin vattenpump, vanligtvis drivs av en rem och remskiva arrangemang har invändig skovelhjul inuti huset som snurrar i hög hastighet för att cirkulera vattnet. Ju snabbare fordonet går, desto större volym av kylmedel som kommer in i motorn. Vatten pumpar kan misslyckas av olika skäl, som inkluderar defekta tätningar, lager, impellrar och bälten. En fordonsägaren kan begränsa besvärande symtom genom att leta efter specifika ledtrådar som pekar problem med vattenpumpen, och att det bara. Allmänt Överhettning
p Om fordonet börjar överhettas och bo i ett temperaturområde som ovan visar normala förhållanden, är det sannolikt misstänkt vattenpumpen. Om kylvätskenivån ligger kvar på rätt nivå utan läckage, och termostaten fungerar korrekt, kan den högre temperatur än normalt indikerar slitna impellrar vattenpump som har rostat och flisas. Fläkthjul på vissa bilar kan gå sönder, vilket minskar cirkulationen trycket. En konstant, högre än normalt motorns temperatur kan orsakas av skadade skovelhjul. För att hitta en läcka vattenpump
Vattenpump Läckor

, kan en fordonsägare placera en bit av vitt skriva papper under vattenpumpen och låta det ligga över natten. Detta fungerar bäst om bilen har körts en viss tid. Kontrollera papperet nästa morgon kommer att indikera om något läckage har inträffat. Papperet blir våt, vanligen färgad grön eller orange - färgen på kylvätska. Läckan kunde komma från vattenpumpen bostäder packning eller "gråta" hål i botten av vattenpumpen.
Skvallerhål Läckor

gråta hål på en vattenpump fungerar som en bypass-ventil eller ett hål. Den ligger på botten av vattnet pumphuset. När det inre förseglingen bryts i vattenpumpen, kringgår kylvätska tätningen och läckor externt. Eventuella droppar från detta lilla hål indikerar att tätningen har misslyckats, och möjligen lagren axeln. En misslyckad tätningen behöver bytas vattenpump.
Axellagring Spela

Vattenpumpar har inre och yttre axellagringen som håller pumphjulsaxeln. De har fabriksförseglad lagerkapslarna som fungerar som permanent smörjning. När axellagren försämras, stort spel resulterar i navet och skivan. Varje wobble i vattnet remskiva medan motorn går pekar på dåliga axellagringen. En fordonsägaren kan manuellt dra remskivan från sida till sida och upp och ner, för att hitta någon stort spel i axeln. Slitna axellagringen behöver bytas vattenpump.
Lagerljud

Felaktiga vatten pumplager gör ett distinkt ljud när de är förbrukade eller misslyckats. De har en låg frekvens morrande eller grusiga ljud under drift. Bullret kan höras särskilt när fordonet går på tomgång. Att placera en skruvmejsel mot den övre delen av pumphuset och lyssnar på den andra änden mot örat kan förstora och isolera ljudet. Rost och bitar av metall inuti lagret caps orsakar morrande, och ibland skrapning, buller. Dåliga lagren behöver bytas vattenpump.
Pump Bälten

Vattenpumpen bältet driver remskiva. Om remmen slirar eller har blivit bortkopplad, kan vattenpumpen tvinga längre kylmedel genom systemet. Slitna och halka bälten typiskt gnisslar när motorn startas. Slitna eller trasiga remmar måste bytas för att gardera sig mot svår motorn överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68022.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.