Symtom på en dålig Torque Converter

Momentomvandlaren är en fluidkoppling som överför kraften från motorn till transmissionen över 500-800 RPM. Dessa kopplingar kan bilen gå på tomgång utan tågförarinmatning, och de flesta kommer att ge kontrollampa tecken på hotande misslyckande innan det inträffar. Överhettning

Överhettning är kanske det vanligaste TC problem, och oftast uppstår när det finns en transmissionsolja tryckfall, vilket kan inträffa när vätskan är för låg eller att filtret är igensatt.


Slippage

Detta är en annan vanlig TC problem, och gör att bilen motstå acceleration medan motorn fortsätter att rev. Den vanligaste orsaken är låg eller överhettad transmissionsolja.
Ryser

TC rysning känns som att köra över en tungt washboarded grusväg vid acceleration. Detta är vanligtvis symptomatiskt för tidigare överhettad eller närvarande överhettning transmissionsolja.
Skräp i olja
p Om din transmissionsolja oljestickan har flagor av svart material fastnat för det, antingen din överföring eller TC kopplingar är skadade. Reparation är inte nödvändigtvis krävs, om inte andra symtom manifesteras.
Dålig bränsleekonomi
p Detta är vanligtvis relaterad till omvandlare glidning, men kan också vara ett tecken på att din TC: s interna kopplingarna inte låsa upp när de borde vara.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64404.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.