Felsökning av en GM Tändningslås

Tändningslåset i din GM fordon bör ge dig många års problemfri användning. Emellertid är omkopplaren en elektronisk komponent som kan misslyckas utan förvarning. Vanligtvis kommer det att misslyckas intermittent på först innan permanent misslyckas. Replacement switchar kan köpas från din GM återförsäljare om du behöver byta ut den. Innan du byter något, men du bör felsöka problemet. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna säkringen panelen under rattstången montering. Vrid ratten på säkringen luckan motsols och dra locket nedåt.
2

Använd diagrammet på undersidan av säkringen luckan för att lokalisera säkringen, och använd säkringen avdragare i gruppcentralen att dra säkringen.
3

Kontrollera säkringen för att säkerställa att metallbandet inne i säkringen inte är skadad. Om det är, byt ut säkringen mot en ny säkring med samma ampere.
4

Öppna huven och ställ in ratten på din voltmeter till "Volt." Tryck på den röda kabeln till den positiva terminalen på batteriet, och röra den svarta ledningen på voltmetern till fordonets ram. Mätaren ska läsa 12,6 volt. Om batteriet läser mindre än 12 volt är batteriet slut och bör bytas ut.
5

Kontrollera tändningen inifrån fordonet. När du har bekräftat att batteriet är fulladdat, försök att starta fordonet. Om du vrider tändningsnyckeln till läge "II" och du hör inte av tändningen "klick" i "III" läge, är din tändningslåset dött och måste bytas ut.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64588.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.