Tecken och symptom på en defekt luftmassemätare

Varje bil har en massa luftflöde sensor (MAF). En kritisk komponent för motorns prestanda och kraft, mäter MAF flödet och tätheten av luft in i förbränningskammaren hos motorn. Den resulterande spänningen berättar fordonsdatorn att justera injektorpuls att ändra den mängd bränsle som levereras. Om MAF misslyckas, kommer bilen inte köras korrekt. Check Engine Light


Den mest uppenbara symptom på MAF misslyckande är en "Check Engine Light" tänds på bilens instrumentbräda. När en motor sensor misslyckas, återgår fordonsdatorn till kodvärden som lagras i minnet för att kompensera för förlusten av en signal från den involverade sensorn. Samtidigt, är en felkod sänds, utlöser ljuset kontrollera motorn för att komma på. Fordonsdatorn registrerar felkod i sitt minne. Haka upp fordonet datorn till en kodläsare att bestämma felkod, som diagnostiserar sensorn inblandade och möjliga orsaker.
Effekt och prestanda

Tänk på att MAF bestämmer blandningen av luft och bränsle som behövs för motorns prestanda. Så kommer MAF misslyckande att skapa ett brett utbud av prestanda och makt problem. Dessa kan omfatta: svårt att starta bilen, startar och omedelbart stannar, tvekar motorn, ojämn tomgång, kör väldigt rik eller väldigt mager bränsleblandning, eller "hicka" vid acceleration Dessa symtom

kan framträda inför. MAF inte till den grad att kontrollera motorn ljus visas. Och andra fordon motorproblem kan också orsaka dessa symptom, så korrekta diagnoser måste utföras och motorn ljus kan inte åberopas. Som alla
Cleaning

Ford Mustangs förklarar, en mycket vanlig orsak till MAF misslyckande är smuts passerar genom luftfiltret. Rengöring av MAF kan vara en mycket enkel, billig fix för att försöka.

MAF är monterad på luftrenaren. Den ansluter till fordonets dator med en kabelstam. Unbolt MAF och koppla ledningarna att ta bort MAF bostäder. Därefter försiktigt bort skruvarna på toppen och dra försiktigt ut MAF sensorn ut. Om de två trådarna avslöjas inuti MAF är smutsig eller mörk i färgen, rengör försiktigt med en bomullspinne. En elektrisk kontakt renare fungerar också mycket bra. Efter rengöring, låt dem lufttorka innan återmontering. Också visuellt inspektera ledningsnätet för lösa eller smutsiga kontakter eller dåliga ledningar.
Slutsatser
p Om du misstänker MAF sensor misslyckande och kontrollera motorn ljuset är på, en del butik kan läsa programkod med en streckkodsläsare eller ens sälja dig en streckkodsläsare. En bil verkstad kan också kontrollera koderna ganska lätt. Men om check engine lyser inte och du misstänker MAF misslyckande, prova rengöring först.

Efter rengöring, om motorns prestanda ökar eller kontrollera motorn ljus slocknar, sedan en smutsig MAF var sannolikt problemet. Om, däremot, betyder inte eliminera problemet, kan en mekaniker utföra mer djupgående tester. Om MAF är verkligen sönder, då är det mycket lättare och billigare att helt enkelt byta ut sensorn sedan reparera det, och en kompetent gör-det-självare kan ändra det snabbt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64552.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.