Bil Bränslesystem Felsökning

En bilens bränslesystem är en viktig men farlig komponent i varje motor. Flyktiga och explosiva bränslen kan orsaka problem bortom bara en motor conking ut på grund av en brist på bränsle. När du arbetar på en motor med problem med bränslesystemet, håll dig borta från öppna värmekällor eller eventuella gnistor elektriska apparater. Att vara välgrundade rekommenderas också så inga statiska elektriska urladdningar kan antända läcker, droppar eller bränsle som samlats avlagringar. Läckande Bränslesystem
p Om du känner gaslukt eller starka ångor diesel (beroende på typ av motor), kan det vara en läcka i bränslesystemet. Parkera bilen på en plan yta och låt den stå en kort stund, upp till en timme. Om det samlas bränsle puddling under bilen så finns det en läcka. Också, hålla bilen på samma plats med motorn igång. Vissa läckor visas endast när bränslet är trycksatt, vilket kommer att driva bränslet genom ett litet hål eller plats. (Fuel inte kan droppa från en läcka på en bränsleledning när bilen är stilla. Köra motorn, men kommer att driva bränsle genom en läcka oavsett plats). Stoppa läckande bränsle kan innebära ersätta bränsleledningen från tanken till motorn, byta en bränslepump som ligger utanför bränsletanken eller reparera bränsle /luftblandningen enhet på din bil. Förgasaren eller bränsleinsprutning grenrör kan ha en läckande tätning eller någon annan fråga.
Bad Bränslepump

Alla bilar har en pump för att få bränsle till motorn oavsett bilens position, så att, till exempel, kan gas i en tank i den bakre komma till motorn i den främre delen av en bil när bilen är på väg uppför. Bränslepumpar kan vara innanför eller utanför bränsletanken. Om bilen fungerar sporadiskt och stänger oväntat, kan detta vara ett tecken på en försämrad bränslepump. Även om bilen är ansträngande alltför svart rök detta kunde betyda bränslepumpen driver för mycket bränsle i motorn. Båda villkoren måste byta bränslepumpen.
Dirty bränslefilter

Fuel har ett filter precis som för olja eller luft i en motor. Bränslefiltret, dock sällan träskor eller behöver bytas ut eftersom de flesta kommersiella bränslen är ren och partikelfri. Detta betyder inte, dock, bränslefilter är 100% idiotsäker. Om motorn inte får tillräckligt med bränsle oavsett position gaspedalen, eller det kommer inte att starta alls, kan bränslefiltret vara igensatt och förhindra adekvat bränsleflöde. För att byta filtret, öppna en plats i bränsleledningen där filterhuset är belägen. det är inte ett komplicerat arbete, men att få tillgång till filtret plats kan ta lite ansträngning.
Bad Fuel

Bränsle är ofta förbises som en del av bränslesystemet, men det är den viktigaste delen. Bränsle förorenad med vatten, kan vissa oljor eller annat material gör bränslesystemet körs felaktigt och allvarligt skada andra motorkomponenter. Om det behövs, extrahera ett bränsle prov och ha det testas för kontamination. De flesta auto servicecenter antingen kan utföra detta test eller ha tillgång till testanläggningar för att göra den här proceduren. Ett kommersiellt tillgängligt bränsle tillsats kan korrigera problemet, helt ersätter bränslet och rengöring av bränslesystemet är mer komplicerat lösning, men det kan vara nödvändigt Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64543.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.