Min 2004 F-150 dör när man svänger

Din lastbilens motor tillåter mycket mer än bara den att accelerera, det befogenheter flera anslutna system som ansvarar för att hjälpa dig att stanna, vrid ratten, hålla batteriet laddat och hålla dig sval när gör det. Stalling medan du slår oftast inte ett misslyckande i själva motorn så mycket som ett fel i en av sina mest kraftfulla hydrauliska system. Servostyrning Basics

servostyrning system som det som används på F-150 är i huvudsak en hydraulisk pump som levererar vätska till en tvåvägs hydraulcylinder. När du vrider på ratten, knuffar den motordrivna pumpen vätska till en tryckgrenrör i styrningen RAM. Beroende på vilket håll du vrider ratten, kommer en av två ventiler öppna, ett rutter tryck till den vänstra RAM - som driver hjulen åt höger - och en levererar tryck till den högra RAM
.
pumpfunktion

servopumpen är ett positivt deplacement enhet, vilket innebär att det alltid kommer att flytta samma mängd vätska per varv oberoende av pumpens varvtal. Det är en bra sak när du vrider ratten, när trycket från pumpen vägar genom dessa ventiler och in i RAM-minnet. Resten av tiden, återvinner att vätskan bara genom en fjäderbelastad bypass ventil i servopumpen, som skickar tillbaka den i behållaren.
Hydro-Låsa Pump

Om pumpens bypass ventil inte öppnas, eller att öppna hela vägen, en viss mängd av pumpens tryck kommer tillbaka upp i systemet. Detta tryck hydro-låser pumpen, saktar ner eller hålla den från att vrida. Du kan höra ljudet av vätska försöka rusa igenom den smala bypass öppning - det ofta yttrar sig som en högljudd svischande eller stöna. Om pumpen möter för mycket motstånd via hydro-lås, kommer servostyrning bälte motstå vevaxeln rörelse, stannar motorn.
Andra orsaker

Beroende på den specifika motorn installerat i din bil, kan din motor åberopa en datorstyrd tomgång luftstyrventil till mätaren luft i motorn på tomgång. Normalt skulle datorn knäcka IAC öppnar lite mer för att kompensera för den förväntade rpm släpp när du vrider på ratten, men ett igensatt IAC passage eller fel servoventil kommer kväva motorn i ett stall en gång rpm sjunker under en viss punkt.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68484.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.