Hur kontrollera tillståndet hos en bilmotor

Kontroll skick din motor innan problemen blir för dåligt kan potentiellt spara dig tusentals dollar, för att inte nämna en bil går sönder när du minst har råd med det. En mycket enkel men hastig inspektion av vissa aspekter av motorn kan sätta dig i vila. Instruktioner
1

Pop huven och göra en visuell inspektion. Saker att titta efter är skadade vakuumslangar som kan behöva bytas ut, lösa anslutningar på sensorerna eller elstyrd, tårar i luftrenaren kanalsystem och dåligt ansluten tändstift kablar.
2

Kontrollera tomgång siffror. Ett vältränat motorn ska köra någonstans mellan 750 till 850 rpm vid tomgång när motorn har haft tid att värma upp. Tryck på gaspedalen och kontrollera varvtalet ökar gradvis när du sakta trycker ner ytterligare på gasen.
3

Inspektera tändstiften. Om alla eller de flesta av pluggarna har en svart kolbeläggning, är detta ett tecken på en dålig syresensor. Om bara en kontakt har en svart beläggning som indikerar en läckande insprutare.
4

Kontrollera batterierna och solenoidomkopplaren för korrosion. Mindre korrosion kan troligen rengöras bort med en stålborste och kan inte vara anledning till oro. Om korrosion är stor, dock kan detta tyda på ett mer allvarligt problem med antingen batteri eller solenoiden och kunde hålla bilen från att starta.
5

Starta motorn och sikta tidpunkten ljus vid tidpunkten märken belägna på en öppning i överföringen balanshjulkåpa. Det bör finnas en fast märke som anpassar med det belysta märket på vevaxelns remskiva, spjäll eller svänghjulet. Skulle markeringarna vara ur läge, måste en justering göras för distributören.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63977.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.