Så här visar Ford felkoder

för att visa felkoder på en Ford fordon, behöver du en kod scanner, och som av 2010, passar inte en streckkodsläsare alla felkoder. Fords gjorts efter 1996 verkar under On-Board (OBD-II) kodning, men bromsarna, övervakning av däcktryck och andra diagnostiska systemen kan inte läsas av och OBD-II läsare. Dessa system kräver sin egen dedikerad hårdvara kodläsning. Ändå kan alla diagnostiska system nås på samma sätt. Varje Ford tillverkade efter 1996 har en anslutning datalänk under instrumentbrädan, oftast någonstans nära undersidan av ratten. Saker du behöver
Diagnostic kodläsare
Visa fler instruktioner
1

Öppna Fords förarsidans dörr, och placera nyckeln i tändningslåset. Stäng inte elsystemet på ännu. Bara lämna nyckeln där, för senare användning.
2

Anslut diagnosverktyget för datalänk-anslutningen.
3

Vrid nyckeln i tändningslåset så att det elektriska systemet slås på. Om din kodläsare har en "auto on"-funktion, kommer det att komma till liv så fort den känner av inkommande data. Om din skanner inte har denna funktion, måste du slå på scannern.
4

Vänta några sekunder. Så snart skannern ansluts med det diagnostiska systemet, kommer felkoden att visas på skannerns skärm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66049.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.