Tecken på en Bad Avgasventil

Avgasventilen är en komponent på din bil som överför brända gaser från cylindern till grenröret . Om denna ventil går dåligt , det finns vissa symtom att vara medveten om att diagnostisera problemet . Dessa symtom är en dålig lukt , misständning och ingen kompression på cylindrarna . Misständning

Det första tecknet på en dålig avgasventilen feltändning vid låga motorvarvtal . Misständning sker när motorn förlorar sin makt , och föraren känner ett ryck åtgärd som följd . Detta händer på grund av en läckande avgas packning , vilket får ventilen att brinna vid höga hastigheter och temperaturer .
Ingen komprimering på Cylinder

Kontrollera komprimering av alla dina bilens cylindrar . Om du inte har någon kompression på en cylinder , innebär detta att du har en utbränd eller dålig avgasventil . Om det inte finns någon kompression på en cylinder , bilen körs på färre cylindrar än den borde , vilket kan leda till att motorn går långsammare och skadas lättare . Komprimering kan kontrolleras med hjälp av en kompression mätare eller motor analysator .
Oregelbunden Exhaust

annat symptom på en dålig avgasventil är illaluktande , svartfärgad rök från avgasröret . Om detta är fallet , kan du behöva byta ut både av de många packningar för att lösa problemet . Den lukt som kommer från avgasröret kommer att vara liknande den i ruttna ägg . The O2 sensor , pluggar och ledningar kan behöva bytas också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65854.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.