Hur man identifierar Varningslampor på en Toyota Camry

De varningslampor på en Toyota Camry hjälpa till att varna föraren om eventuella problem. Varningslampor kommer oftast när det finns ett fel med en eller flera av Camry elektroniska eller elektroniska komponenter. Informationen skickas till fordonets elektroniska styrenhet eller ECU. Den ECU kan sedan visa denna information till föraren. Men, måste du veta hur man identifierar varningslampan så att du inte ignorera ett potentiellt viktigt problem. Instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln till läge "II".
2

Kontrollera lamporna på instrumentbrädan. Du bör se en rad streck lamporna tänds. En av dessa lampor kommer att vara en "Check engine" light. Detta ljus ska lysa med tändningsnyckeln i läge "II". Resten av lamporna skulle gå ut. Om "Check engine" börjar blinka, kan du ha ett problem med en av bilens elektroniska komponenter. Konsultera din instruktionsbok eller kontakta din återförsäljare för eventuella service frågor. Addera 3

Starta motorn. "Check engine" lampan ska slockna efter ett par sekunder. Om den inte gör det, kan det tyda på antingen ett underhållsintervall har nåtts eller ett mer allvarligt problem med bilens utsläpp styrsystem. Återigen, är det tillrådligt att konsultera din instruktionsbok eller ring återförsäljare för service.
4

Kontrollera för en belyst "SRS" lampan på instrumentbrädan. SRS lampan indikerar ett problem med den kompletterande fasthållningsanordningen, dvs krockkudden på Camry. Detta måste servas av en professionell mekaniker.
5

Kontrollera om en olje lampa på instrumentbrädan. Oljan ljuset är i form av en liten oljebehållare. När denna lyser, betyder det lågt oljetryck. Lågt oljetryck orsakas av en blockering i systemet, en svag olje pickup eller oljepump, eller låga nivåer olja i motorn. Kontrollera och se om din Camry är förfallna för ett oljebyte. Det rekommenderas att oljan bytas vid 5000 miles eller var sjätte månad.
6

Kontrollera varningslampan för låg bränslenivå. Bränslet ljus på Camry är på bränslemätaren nära "E" på mätaren ansiktet. Den låg bränslenivå ljus betyder att du måste tanka bilen.
7

Kontrollera säkerhetsbältet varningslampan. Säkerhetsbältet varningslampan är en bild av en siffra bilbälte. Om bältet är spände, då denna tänds (tillsammans med en ljudsignal) indikerar att du ska spänna upp. Med ljus
8

Kontrollera för en orange bil på (på instrumentbrädan tänds) . Denna varningslampa indikerar att en eller båda av dina bromsljus har misslyckats, eller det elektriska motståndet i lampan glödtråd indikerar att det handlar om att misslyckas och kommer att behöva tjänsten snart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64504.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.