Bil Problem Transmission

Transmission problem är dyra. De är komplexa, medföra betydande tid och arbete, och kräver dyra delar. Men utan reparationer, kommer bilen att sluta fungera som den mekanism inte att översätta motorns kraft till hjulen. Funktion

Ett fordon transmission ansluter motorn till hjulen och översätter motorns effekt och vridmoment i enhet som driver bilen framåt eller bakåt. Transmissionen består av kugghjul och delar som tillåter växling, så att bilen körs på optimal nivå vid varje varvtal. Denna nivå mäts av varv per minut (RPM). Varje redskap som ett optimalt varvtalsområde, och överföringen är ansvarig för att växla till nästa växel när hastigheten går upp eller ner.
Manuella växellådor

äldsta och mest traditionella växellåda i en bil är den manuella. Detta involverar en pinne och koppling ansluten till överförings-och växlar. Föraren, via en hand pinne, eller växelspak, och fotpedal för att koppla in kopplingen, växlar manuellt mellan växlarna, och lämpliga hastigheter uppnås. Däremot kan oerfarenhet eller felanvändning ta en vägtull på en manuell växellåda.

Kopplingen slira och misslyckande är den vanligaste frågan i manuella växellådor. Friktionsplattorna inuti kopplingen slits ned, då kopplingen inte kan engagera sig för att tillåta växling mellan hastigheter. Kopplingen kommer att förlora växel och "slip", faller till nästa lägre växel. Clutch misslyckande innebär kopplingen börjar eller faller sönder, och sedan kan bilen inte flytta alls.

Annat vanligt fel i manuella växellådor är stick bollen. En liten kula sitter i området där växelspaken ingriper med kopplingen. Bollen kan bära ner och smulas sönder. När den gör det kommer den växling vara dåligt med handen pinne.
Automatväxellådor

En automatisk växellåda gör allt skiftar automatiskt känna av när att växla från frekvensområden. Föraren sätter helt enkelt bilen i enheten eller omvänt, samt automatlåda gör resten. När automatiska växellådor misslyckas, kostar reparationerna mycket mer än för manuella växellådor.
Fluid Level och underhåll

Ett av de enklaste frågor att förhindra men en mycket vanlig orsak i automatisk växellåda problem är att ha fel transmissionsolja eller fel vätskenivån. Om du använder fel vätska kan förstöra en automatisk växellåda. Att ha en nivå som är för låg är i grunden frågar en komplicerad bunt eller metall, ingripande delar att arbeta tillsammans med liten eller ingen smörjning. Överföringen börjar skifta konstigt, föra oväsen eller växlarna kommer att misslyckas.

För mycket vätska i överföringen orsakar också problem. Vissa ägare kommer att översvämma sina sändningar. Detta gör att växlarna skumma vätskan, vilket kan göra att lufta. För mycket bubblande och fluiden kommer att brinna upp. Då kan du få samma problem med otillräcklig smörjning.
Solenoid

Ett sätt vätskenivåer i en automatlåda kommer blandas ihop är en dålig solenoid. En solenoid är en sensor som styr en funktion baserad på en läsning. Automatisk vattensprinkler använder solenoider som en standard flow controller. De har samma funktion i sändningar. När solenoiden är skadad eller går dåligt, det påverkar vätskenivån.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64450.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.