Hur man diagnostiserar en dålig Hjulmontage Hub Bearing på en Silverado

Chevrolet Silverado full storlek lastbilar använder ett nav och hjullager som är en enda, sluten enhet. Hjulhastighetssensorn för det låsningsfria bromssystemet fungerar också med navet hjullagret också. Hjulnavslagringen montering fäster hjulet i styrspindeln och hjulupphängning och styrning komponenter i lastbilen. Den hubben till en splines drivaxel som ger kraft i fyrhjulsdrivna lastbilar och rullning i två-hjulsdrivna bilar. Hjullager på Silverado är permanent smorda från fabriken och är icke-repareras. Saker du behöver
Mechanics stetoskop
Mätur
Jack eller lift
Visa fler instruktioner
1

utvärdera fordonets symtomen noggrant. Om du diagnostisera bilen för någon annan, ställa så många frågor som möjligt om problemet med fordonet. Fråga om föraren känner någon vibration när du kör på vägen, eller höra något ljud. Notera om ABS indikeringslampan lyser. Om du diagnostisera ditt eget fordon, skriva alla symptom ner för att hjälpa dig att klargöra exakt vad problemet kan vara.
2

Kör bilen på en kort provtur och lyssna efter alla ljud att verifiera symptomen. Hjullager buller brukar börja vid relativt låga hastigheter och öka i intensitet när fordonshastigheten ökar. Bullret kan ändras när du lätt bromsar, eller utföra ljus sida-till-sida styrmanövrer om en hubb hjullager är att skylla.
3

Lyft bilen i luften med en domkraft eller fordonets lift. Snurra framhjulen för hand och lyssna efter en buller från endera eller båda sidorna. Om du hör onormala ljud, har lagret misslyckats och behöver bytas ut. Bekräfta bullret genom att köra trucken på hissen och lyssna med en mekaniker stetoskop, om nödvändigt. Placera sond för stetoskopet nära håll från centrum, i ett område som inte är spinning med hjulet. Du bör höra ljudet tydligt när du lyssnar nära navet, och bullret kommer att försvinna när du flyttar sonden längre bort.
4

Montera en indikatorklocka så att mätytan kontakt med vertikala yta av hjulet vid ungefär toppen av den övre hjulbulten. Nollställ mätaren mätaren genom att vrida ansiktet så att nålen är på 0.000 inches. Tag i toppen och botten av hjulet och försöker flytta den in och ut. Var säker på att alla rörelser är i navet och inte i styrspindeln. Ta del av mätningarna mätklocka. Om hjulet rör sig mer än 0,005 inches, har lagret misslyckats och måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68567.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.