Felsökning av datorn i en 1987 Chrysler Fifth Avenue

A 1987 Chrysler Fifth Avenue dator är en fristående rektangulär enhet med sele ledningar, liknar andra fordon. Felsökning av datorn innebär att köra Chryslers första generationen On-Board Diagnostic systemet och kontrollera om felkoder. Systemet kommer att tala om var problemet ligger och vilka funktioner påverkas. Sedan Fifth Avenue föregår 1996 OBD standardisering, måste fordonet genomgå en självtest. Detta förfarande är relativt enkel att utföra och tar bara några minuter. Instruktioner
1

sitter bakom Fifth Avenue ratt och sätt in nyckeln i tändningslåset. Vrid nyckeln till "On" beteckning. Detta kommer att slå på Fifth Avenue elektroniska system, men lämnar motorn
2

Vrid tändningsnyckeln och tillbaka i följande ordning:. På, av, på, av och på. Du måste fylla i denna nyckel sekvens i fem sekunder eller mindre.
3

Titta på "Check engine" light och räkna hur många gånger den blinkar på dig. Chryslers OBD-I-koder består av två uppsättningar av blixtar av samma längd. Den första uppsättningen representerar den första siffran i koden. Det kommer att finnas en snabb paus, följt av en andra uppsättning av blinkar. Till exempel, är Chrysler OBD-I kod 22 två blixtar, en kort paus och två blixtar. Det blir en längre paus mellan hela kodnummer. Skriv ner alla koder.
4

Slå upp Chryslers koder på Internet eller i en Chilton eller Haynes Repair Manual. Koderna kommer inte att vara i en instruktionsbok. Du är specifikt letar efter koder som nämner datorkomponenter. De kodande beskrivningarna kommer att säga antingen "modul" eller en dator komponent såsom "eeprom." Till exempel, säger Kod 63: "Eeprom skriva förnekas."
5

Tänk driver Fifth Avenue till en Chrysler mekaniker. Det finns begränsade möjligheter när det gäller bil-datorer. Modulen kan återstartas, omprogrammeras eller bytas. Fordonsdatorer är inte off-the-shelf delar tillgängliga på bildelar butiker. Om du tar bilen till en mekaniker, ta din kod lista med dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67659.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.