Ford Solenoid Felsökning

Solenoider är en kritisk komponent i tändningsprocessen i bilar. Även känd som förrätt reläer, magnetventiler förrätter fart på motorn med ström från batteriet när tändningsnyckeln vrids. Ford solenoider är bland de mest populära förrätter i bilindustrin eftersom de är anslutna direkt till batteriet, vilket ger gott om kraft när du startar bilen. Tyvärr, som alla bildelar, Ford solenoider är fortfarande utsatta för störningar som kan hålla en annars trafiksäkra bil fastnat på uppfarten. Diagnostisera problemet


magnetventiler är inkopplade till Fords batteri och elektriska apparater, inklusive tändningen. Om det finns ett problem med någon av bilens elektriska komponenter, kunde solenoiden vara att skylla. Det vanligaste solenoid problem i en Ford starta bilen medan motorn fortfarande är varm. Om bilen lätt startar när motorn kyls i 30 minuter, betyder det sannolikt att solenoiden är överhettad. En annan kontrollampa tecken på att en Ford solenoid handlar upp är när du vrider på startnyckeln inte starta motorn och innerbelysningen inte flimrar eller stänga.
Observation
< p> Be en vän att starta din Fords motor genom att vrida på tändningen. Med huven öppen, titta på starter (ligger nära batteriet). Om det inte snurrar, finns det två möjliga problem. Det kan vara att makten kör till startmotorsolenoiden är otillräcklig, eller så kan det betyda att strömmen når solenoiden men inte anländer till motorn. Det enklaste sättet att bestämma problemet är att slå på Fords innerbelysning och starta bilen igen. Om startmotorn inte snurra och lamporna inte dim är solenoiden får inte tillräckligt med ström. Du måste antingen byta ut tändningslåset, startreläet, överföring säkerhetsbrytare, solenoiden själv eller ledningar ansluter dem. Om lamporna dim under detta test, måste du inspektera batterikablar och batteriet själv.
Byta Solenoid


När du har isolerat solenoiden som roten till din bil problem, måste du ersätta det. Byta ett Fords defekt magnetventil kräver tillgång till batteriet, tändning och transmission. Innan du startar, kontakta din Ford servicemanual eller köpa en Chilton ersättare. Detta kommer att fungera som en färdplan till dina motorkomponenter att se till att du inte kopplar fel trådarna. Koppla batteripolerna och fortsätt att ta bort den gamla solenoid starter. När den tas bort, måste du montera och fästa den nya solenoiden med kablar som passar ordentligt. Testa solenoiden genom att vrida tändningen med innerbelysningen på. Om Ford startar och lamporna inte svag eller stänga av, ta bilen för en betydande åktur. När bilens motor är varm, återvända till din uppfart och stänga av den helt. Motorn ska starta omedelbart utan problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64451.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.