Dodge Durango Problem Transmission

Dodge Durango sändningar är i allmänhet problemfri, ger ägare med hundratusentals miles utan större reparationer eller kostsamma renoveringar. De främsta orsakerna till överföring misslyckande är låga vätskenivåer och brände växellådsolja på grund av överhettning. Nyckeln till en väl fungerande överföring är att hålla regelbundna underhållet av en auktoriserad Chrysler /Dodge /Jeep återförsäljare. Bakgrund

Durango gjorde sin debut 1998 och kom utrustade med två grundläggande automatiska växellådor: den ärevördiga treväxlad Torqueflite, som har sitt ursprung i 1956, och de fyra-växlad 42LE, infördes 2003. Skillnaden mellan Torqueflite och 42LE är mer av en namnändring till modell som identifierar vridmoment och utväxling av transmissionen. Addera Cup Plug

2006 Durango s 42LE sändning kan ha en felaktigt installerad cup plugg som håller parken spärrhaken ankare axeln linje. Den felaktigt installerade cup plugg kan felinrikta parken spärrhaken ankaret axel och hindra fordonet från att röra sig in i parken. Chrysler LLC utfärdade ett återkallande meddelande om felet och kommer att installera en hållare för att hålla parken spärrhaken ankare axeln på plats.
Omställningsförregling System

Chrysler LLC utfärdat ett återkallande meddelande om 2002 Durango för en felaktig tändning och park omställningsförreglingen system som möjliggör överföring kan flyttas ut ur parken efter att startnyckeln tas bort. Defekten kan få fordonet att rulla iväg. Chrysler kommer att ersätta växel blocket och installera en ny konsol församling. Addera Ibland är det normalt

Ofta Dodge Durangos inte omedelbart övergå till andra växeln, fördröja övergången till 2/10ths av en mil efter den första starten av dagen. Chrysler utformade Durango automatiskt att fördröja växling till andra att låta motorn arbeta vid högre varvtal för att snabbare värma upp bilens katalysator, som måste nå 800 grader F för att rengöra avgaserna. Den förekommer endast i kallt väder eller första uppstart av dagen efter att ha suttit hela natten.
Wrong Fluid

Chrysler är en strängt för att fullgöra sina automatlådor med den korrekta fluiden. Genom att fylla en Durango automatisk med en 4WD överföring fallet med en icke-Chrysler vätska, kan bilen förlora makten eller inte flytta in i andra växeln. Om fel vätskan användes, bör den spolas och ersättas med Chrysler ATF +3 vätska.
Lockup

Chrysler LLC, moderbolag för Dodge, utfärdade återkallelse varsel i oktober 2005 för 2007 modeller där ett datorprogram oavsiktligt orsakar tillfällig låsning av hjulen vid hastigheter över 40 km /h, med transmissionen flyttas från enheten till neutralläge och sedan återvänder för att köra. Överföringen ska omprogrammeras för att säkerställa Powertrain kontroll.
Upgrade

Äldre Durangos kan uppleva motorstopp, strömavbrott och svåra att flytta när de utför tunga arbeten såsom snö plöjning. Detta beror vanligtvis på att momentomvandlaren kopplingen inte engagera ordentligt. Chrysler utfärdat en anslagstavla för 2000 modeller som ny mjukvara ska installeras för att förbättra motorns vridmoment och minska friktionen i växellådans inre komponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64321.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.