Hur man testar en felaktig Distributör i en Ford Aspire

Distributören i en Ford Aspire bör pågå i minst 45.000 miles utan mycket besvär. Men över tiden, kan distributörens rotor utbrändhet eller elektroderna kan inte producera den gnista som de en gång gjorde. När detta händer, behöver du antagligen byta enheten. Men innan du gör det, det finns ett enkelt test du kan göra för att kontrollera att distributören är problemet. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och ta bort en av tändkablarna från slutet av distributören. De tändkablarna dra ända bort i slutet av distributören. Medan alla trådarna bör testas, bara testa en tråd i taget.
2

Placera spetsen av en metall skruvmejsel i slutet av tändkabeln. Se till att skruvmejseln är i kontakt med metall kontakterna inuti änden av tändkabeln.
3

Placera metallaxeln av skruvmejseln intill elektroden på distributören. Skruvmejseln ska inte röra elektroden, men bör vara ganska nära den.
4

Vrid tändningen och starta motorn.
5

Låt en medhjälpare klocka för en elektrisk båge som kommer från fördelaren till metallaxeln av skruvmejseln. Självklart vill du inte att vidröra motorn eller skruvmejsel medan detta pågår. Om distributören bågar, då den producerar ström.
6

Sätt gnista ändpluggens tråd tillbaka till distributören elektroden.
7

Upprepa steg 1 till 6 för alla av elektroderna på distributören. Om någon av elektroderna inte båge, då hela enheten måste ersättas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64308.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.