Toyota Tundra Engine Throttle Felsökning

Toyota Tundra regelbundna-size pickup utvecklats från sin tidiga-modellen infördes 2001 efter T100 sin 2010-version. Th lastbil modell har haft problem under sin historia. En av dem har problem med gas spjäll. Viss förståelse för hur man felsöker problem kan hjälpa till att hitta lösningar. Motorn dör ut

Ett problem med Tundra gasreglaget är motorstopp i tomgång, park, eller låga hastigheter. Detta är ett vanligt problem i många fordon som använder bränsleinsprutning som läge av bränsletillförsel till motorn. Frågan kan orsakas av två områden: ett smutsigt spjällhus eller smutsiga bränsleinsprutningar. Båda områdena får gummerat upp med rester över tid, särskilt från billiga kvalitet gas. Fordonet kommer spotta och dö ut, eller när gas används, det äntligen ökningar i RPM från ytterligare bränsle lasten plötsligt anbringas. Den omedelbara fix är för mekanikern att öppna upp dessa delar och rensa ut dem. Då konsumenten kan bidra till att förhindra återkomst genom att använda bränsle injektor renare regelbundet och även med högre kvalitet gas med städning ingår medel.
Throttle fastnar i Acceleration

Den "gasspjället kärvar" Frågan har varit en relativt ny, som förekommer i Tundra är gjort efter 2007. Vid första antagandet var att golvmattan var blockera gaspedalen. Detta är dock inte så vanligt i lastbilen kontra andra Toyota fordon eftersom pedalen är upp högre. Problemen är ofta istället isoleras till friktion punkter i pedalstället, vilket orsakar en stickning och acceleration situation. Toyota har utfärdat en återkallelse för alla tundras drabbade av detta problem. Konsumenterna bör meddela sina lokala Toyota-återförsäljare omedelbart för att få reparationen gjort på sin lastbil.
Revving Inkonsekvent med Torque

de små, irriterande funktioner i tidigt automatlåda Tundra var att när lastbilen först startades och började röra, kunde föraren accelererar och lastbilen inte skulle svara med samma mynt. Det skulle röra sig framåt, men varvar verkar högre än den faktiska rörelsen resultatet. Motorn, när den är kall, tenderar att svara därefter tills den når en tillräckligt hög utväxling för att växla till nästa hastighetsnivå. Problemet försvinner när motorn blir varmare och har körts mer än 5 miles.
Future Fix på horisonten

Toyota har diskuterat planerna, som av 2010, att ändra datorprogrammering i sina fordon med en override instruktion att när gasspjället har problem med acceleration bromsen kommer att ta över och stoppa fordonet. En sådan korrigering kan förbättra säkerheten, men det kommer inte att lösa vad som orsakar gasen problemet.
Rekommendationer

Ett problem med ett fordon gaspådrag, oavsett om det är en lastbil eller något annat fordon, direkt påverkar förmågan att köra säkert och måste åtgärdas omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64894.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.