Ford 4.2 motorproblem

Ford 4,2-liters V-6 motor, allmänt känd som den kanadensiska Essex motorn, övervann tidiga packning problem att bli en pålitlig långvarig motor. Dessa tidiga problem, dock envisa motorns rykte tills motorn avvecklades 2008. Den 4,2 ersatte de väl ansedda Ford 300 straight-sex motorer och drivs av F-150 pickup. Bakgrund

4,2-liters V-6 gjorde sin debut i slutet av 1996 för 1997-modellen F-150s och liknade den 3,8-liters version med 12 ventiler och stötstänger. Det innehöll en 3.81-tums borrning och 3,74-tums slaglängd och initialt genereras 202 hästkrafter och 252 pund fötter vridmoment.
Tidig Trouble

Från början 4,2 -liters F-150 lastbil besvärades med packning insugningsröret problem. Om packningen misslyckades, läckte kylmedel internt och orsakade omfattande skador. Problemet uppstod eftersom motorer byggda före 15 Januari 1998, var utrustade med föråldrade lägre insugningsrör packning. Efter 15 Januari 1998, var en tjockare packning installerad som gav en stramare tätning mellan grenrör och motor. Förvärrar 4.2 Addera ditt Timing Packning

-liters problem var en läckande timing packning på alla motorer installerades 1997 F-150s byggt till 31 december 1996. Ford påminde dessa fordon att genomföra reparationer, men Ford hade inte minns 1997 F-150s byggs från 1 januari 1997 till den 1 maj 1997 och utrustade med samma packning.
Symtom

En vandrande grenrörspackning läcker kylvätska i cylindrarna genom en öppen ventil kan förstöra motorn eftersom motorn inte blir välsmord. Det kommer också att leda till skador på lagren. Motorknackning är det första tecknet på inre skador. De flesta fel i motorn inträffar efter 80.000 miles.
Diagnos
p Om kylvätska läcker internt, kan det inte finnas några yttre tecken på läckage antingen i motorrummet eller på marken under motorn. En enkel kontroll av kylvätskenivån avgör kylmedelsförlust. Om nivån är låg, kan ägaren räkna med att det ska läcka in i motorn eftersom det inte finns någon annan plats att vätskan kan gå. Fordonet ska bogseras, inte kört, till en mekaniker.

4,2-liters V-6 motor saknas eller göra ett knäppande ljud vid acceleration
rutinmässiga problem, men inte kan ha en "kontrollera motorn" belysta, kan ha en spole eller nedsmutsning tändstift problem. Om motorn vibrerar på tomgång, är problemet troligen kollapsade motorfästen, vilket inte är ovanligt i hög körsträcka lastbilar. Det är aldrig en bra
Engine Light

idé att ignorera en "check engine" light. Oavsett problemet är under huven kommer bara att bli värre. Ljuset är ett system för tidig varning om att något är fel. Det kan bara vara en lös gasgap eller en indikation på ett mer allvarligt problem. Till exempel, om lampan lyser, kan det ta två eller tre dagar för att motorn ska vara ur funktion eller tvekar vid acceleration. Problemet kan vara en defekt tändstift eller tråd, vilket kommer att orsaka någon skada på motorn. Men om det är en dålig grenrörspackning, då kylmediet läcker internt och motorns livslängd är hotad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64323.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.