Felsökning 12 Volt Auto batteriladdare

Felsökning en 12-volts batteriladdare är relativt lätt. Men du behöver en voltmeter för att felsöka de flesta laddare. Eftersom laddaren är ansvarig för att ladda bilens batteri, vill du vara säker på att det fungerar, att det inte finns något motstånd i ledningarna, och att spänningen kommer ut ur laddaren är vad den borde vara. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Ställ ratten på voltmetern till "ohm" och testa voltmetern. Tryck kablar till voltmetern tillsammans. Värdet ska vara "0.00", men en varians av .05 är acceptabelt. "0,00" representerar motståndet i ledningarna. Inget motstånd innebär att en elektrisk ström kan passera genom ledningarna som det ska utan motstånd och att det finns goda anslutningsmöjligheter (det finns ingen paus i raden).
2

Tryck ledningarna på voltmetern till ledningarna på 12-volts auto batteriladdare. Det spelar ingen roll vilken bly på voltmetern handen som leder på batteriladdaren. Allt som räknas är att man leder vidrör strömkabeln på laddaren, och en bly berör minuskabeln på laddaren.
3

Kontrollera motståndet. Voltmetern visar en läsning med sladdarna vidröra elektroderna på batteriladdaren. En variansen 0,05 är acceptabelt, men motståndet ska vara "0.00".
4

Ställ ratten till högsta volt inställningen på voltmetern.
5

Turn på batteriladdaren. Ställ in laddaren för att ladda på en viss spänning.
6

Touch nätsladden på voltmetern till strömkabeln på batteriladdaren. Tryck på jordledningen (svart ledning) på voltmetern till den negativa (eller marken) bly på laddaren. Utspänningen på voltmetern bör vara samma som spänningen inställningen på laddaren. Om det inte är, är laddaren inte fungerar och måste ersättas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64299.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.