Vad skulle hända om en kamrem Slipped?

Kuggremmar kan vara tyst, smidig och billig att tillverka och ersätta, men du kan inte låta bli att ifrågasätta logiken i att använda en bit gummi för att förbinda de två mest vitala roterande komponenter i din motor. Lyckligtvis har de flesta kuggremmar ger massor av meddelandet innan de antingen knäppa eller misslyckas helt, i denna mening, kan de symptom som följer en hoppade tand vara något av en välsignelse i förklädnad. Grundläggande Underlåtenhet

Timing rembrott kommer i tre smaker: stretching, utslitna tänder och snäppa fast, i allmänhet i den ordningen. Alla kuggremmar stretch, och de flesta av den sträckan sker ca 15 minuter efter installation. En fjäderbelastad sträckare håller bältet tight, men efter ett tag spännaren kommer att köras av resor och bandet kommer att slakna. Samtidigt kommer plåttänderna på kammen och vev kedjehjul runda sakta bort kanterna på remtänderna, vända de prydliga tänder in ledsna små gupp. Detta, kombinerat med bälte slack, kommer att orsaka vevaxeln att dra vidare på kamaxeln. Den "bromsande" av kammen bringar ventilerna öppna och stänga senare än de borde.
Avgasrök

Excess avgasrök, eller snarare ett moln av svart rök som stinker av oförbränd gas, är en ganska bra indikation på att något har gått snett med kamremmen. När kamaxeln fördröjer med ett par grader, kommer inloppsventilen öppnar och stänger väl efter det ska. Detta kommer snabbt att dumpa trycket från förbränningskammaren, vilket resulterar i en ofullständig bränsleförbrukningen och råsocker kolväten flyr från avgasporten. På en datorstyrd bil, kommer syresensorn detektera denna överskott av bränsle och datorn kommer att minska mängden bränsle som insprutas för att kompensera. Åtminstone får du en lätt kontrollera motorn och en "fet blandning" kod från datorn.
Effektförlust

motor som inte brinner alla dess bränsle inte gör den makt som det borde vara, men det är inte det enda som händer här. Tryckfallet från sent ventil öppning och stängning innebär att din motor kommer att uppleva en förlust vid makten helt enkelt på grund av den förlorade komprimeringen. Gamla, sträckte kuggremmar kommer att göra samma sak, om än i mindre grad, och så progressivt som du kanske inte märker det bortsett från det faktum att motorn inte känns så kvickt som det brukade.

Misfire och svårt att starta

Vad allt detta bidrar till är en liten sak mekanik kallar "misständning." En misständning kommer att leda till något mindre än perfekt förbränning, och det är uppenbarligen fallet när dina ventiler inte öppnar i tid. Många problem med motorn kan orsaka en encylindrig feltändning, men ett bälte som har hoppat en tand kommer att orsaka varje cylinder till misständning. Vid en viss punkt, kommer motorn ur funktion så illa att det antingen inte kommer att köras eller startar inte. Svår start, kombinerat med en förlust av makt, tung motor vibrationer till följd av misständning och råbränsle spyr från motorn är den mest klassiska tecknen på en motor som har hoppat timing.
Klick, klick , Boom
p Om du misstänker att din motor har hoppat timing, inte bara låta det gå och hoppas på det bästa. När motorn hoppar en enda tand, det är bara en tidsfråga innan den gör det igen och lämnar dig strandsatta eller sämre. Åtminstone, kommer du vill göra en del efterforskningar och ta reda på om din motor är en "störning" designen. Om bältet eller en kedja snaps på en störning motor, kommer kolvarna krascha in i de öppna ventilerna och din motor kommer självförstörande som en före detta barnstjärna på en vodka destilleri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68694.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.