Orsaker till CCM kommunicerar inte med ECM

Chassit Control Module (CCM) är ansvarig för många av funktionerna på din bil. Den översätter signalerna som tas emot från alla hjulhastighetssensorerna. Den styr ibland ditt system krockkudde och även din all-wheel-drive-funktionen. Det reläer också all sin information till motorns styrenhet (ECM), vilket i sin tur gör att motsvarande justeringar av drivlinan. Ett sammanbrott i kommunikationen mellan dessa moduler inte bara slår på din kontrollera motorn ljus, det minskar också ekonomin och fordonets säkerhet. Öppnar och shorts

främsta orsaken till kommunikation uppdelning mellan CCM och ECM är öppna och kortslutna kablar. Ett brott i någon av trådarna kommer att stoppa flödet av elektricitet och resultera i en öppen krets. Varje tråd som hade dess hölje skadas och gör kontakt med chassit eller andra ledningar kommer att orsaka en kortslutning i kretsen. Om problemet är intermittent, är orsaken troligen att vara en kort. De vanligaste områdena för dessa förhållanden att inträffa är vid panelen anslutningar och vid dörrposter, där trådarna ständigt störda.
Bad Ground

En dålig anslutning vid moduljord kan också få den att krångla och sluta kommunicera med ECM. Chassit Control Module är oftast jordad genom sitt fodral. I områden där salt eller kemikalier används på vägarna, är en trolig orsak till misslyckandet en ackumulering av rost på monteringsplatsen. Rengör och testa denna plats för kontinuitet till marken innan du drar slutsatsen att modulen är fel. Addera ditt trådlösa sändare och CAN-bus

Några senare modell bilar har moduler som överför en del data trådlöst till andra moduler. Eftermarknad trådlösa enheter kan störa sändarens drift. Sändaren i sig kan vara fel. Andra bilar har vad som kallas en CAN-buss för att överföra data. I detta system, går all information till ECM digitalt med en speciell kabel. Denna kabel kan bryta som kommer att orsaka en öppen krets och signalen kommer inte att nå sin destination. Det kan också i förtid kontakta, marken orsakar en kortslutning. Störningar kan också påverka kabeln.
Felaktig modul

Vissa personer, inklusive tekniker, hoppa till en "felaktig modul" slutsats utan att undersöka ordentligt. Modulerna är robust och inte misslyckas ofta. CCM emellertid är särskilt utsatt eftersom det vanligen exponerade för väder och vind. Använd ett korrekt skanning verktyg och diagnostisera eventuella problem inom själva modulen. Som med alla datorer, kan det finnas mjukvara och hårdvara problem. Fix programvara problem genom att åter blinka eller omprogrammering modulen till tillverkarens tillhandahålls specifikationer. Fix hårdvaruproblem typiskt genom att byta modulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68242.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.