Hur man fixar en Ford Explorer som inte startar

Diagnostisera en cranking motor som vägrar starta kan innebära felsökning mer än ett system på din Ford Explorer. Men det är en bra idé att börja med de enklare och mer vanliga orsaker såsom en tom tank och låg batteriladdning. Och använd sunt förnuft. Till exempel, om din Explorer var servad nyligen, då de tillhörande komponenterna är ett bra ställe att börja. Saker du behöver
Voltmeter ljus
Nod, om nödvändigt
gnistprovare, om nödvändigt
Wire bladmått, om nödvändigt
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att tanken innehåller tillräckligt med bränsle för att starta motorn.
2

Läs batterispänningen med en voltmeter och se till att det nog har betalt för att driva startmotorn. Batteriet bör ha nära till 12,6 volt med motorn avstängd.
3

Undersök anslutningarna mellan batteriet och startmotorn och se till att de är täta och rena. Lösa eller smutsiga kontakter kommer att förhindra korrekt strömstyrkan.
4

Inspektera bränslesystemet och kontrollera att bränsle når bränslespridare. Om möjligt, dra en av bränslespridare och kontrollera bränslebesprutning, också kan du använda en nick ljus ansluten till en injektor kontakten och se till att fordonet datorn skickar elektriska pulser. Om det inte finns något bränsle till motorn men injektorn tar emot spänning, så kolla bränslefiltret för träskor. Om filtret är mer än ett år gammal, sedan överväga att ersätta den. Felsöka bränslepumpen vid behov.
5

Kontrollera gnista i tändsystemet. Dra en av tändkablarna, anslut en gnista testare till tråden och krossade den till motorn. En klarblå gnista ska hoppa testaren gapet när du starta motorn. Annars kanske du har ett problem i tändsystemet. Felsökning tändstiftet trådar, tändspole och resten av tändsystemet om det behövs.
6

Mät tändstiften "gap med en tråd bladmått, om du installerade nya pluggar eller de är två eller fler år gammal. En plugg med en större klyfta än fabriken kräver kommer att producera en svag gnista, oförmögen att tända luft /bränsleblandningen.
7

Undersök kamkedjan. En utsliten eller hoppade kedjan inte kommer att synkronisera kolvar och ventiler och förhindra att motorn startar.
8

Ta din Explorer till en bilverkstad och ber dem kontrollera kompression och felsöka för en eventuell motor mekanisk misslyckande om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64534.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.