Felsökning av en överhettning Car Smart Way

Bilar överhettas för en mängd olika skäl, om du är i en situation där din bil är överhettad finns det några saker som du kan göra för att felsöka var problemet kan ligga, innan skicka den till din mekaniker för dyra diagnostiskt test för att berätta något som du redan vet. Generellt en bils kylsystem misslyckas bara i ett fåtal områden, som under de områden du bör kolla. Instruktioner
1

RADIATOR

Din radiator är där skärvätskan reservoarer så att fläkten kan kyla vätskan innan den återinträder din motorblocket. Vanligtvis om leverans av kylvätska är låg eller om du har en radiator läcka eller radiator täppa din bil kommer definitivt att överhettas.
2

Kylarfläkt

kylfläkten blåser på kylaren för att kyla kylmediet till en lämplig temperatur när bilen står stilla. Om detta är skadad eller trasig kylvätskan börjar bli för varm och orsakar en stegring i kylvätsketemperatur som kan orsaka överhettning.
3

SLANGAR

Ofta förbises din kylarslangen är den pulsåder som trattar kylvätska till motorn. Om slangen är skadad, löst sittande eller läckande ersätta det annars kylvätskan kommer att läcka ut och överhettning kommer att resultera.
4

termostat

Termostaten är en cylindrisk anordning som reglerar mängden av kylvätska som kan komma in och ut ur kylaren. Vid en viss temperatur radiatorn har ett värmekänsligt fjäder som rekylerar att öka eller avfetta mängden kylmedel i motorn. Om du har kontrollerat din kylare, slangar, och fläkten, och det tycks inte finnas några läckor eller träskor så är detta din största boven i dramat för överhettning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64297.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.