Oljetrycksmätare Problem i en V6 Fiero

Den Fiero var Pontiac försök att komma in på sportbil marknaden. Bilen var en två-dörrars, tvåsitsig sportbil med motorn placerad på baksidan. Den Pontiac uppdelningen av General Motors började produktionen av Fiero 1984, men produktionen kör bara varade i fyra år. Den sportbil uppfyllde inte försäljning förväntningar, och vanliga problem med olika utvecklade komponenter såsom olja tryckmätare. Oljetrycksgivarens

Vanligtvis är det största problemet med oljan tryckmätare i V6 Fiero oljetrycksgivarens. Sensorn har utformats med ett hål i enheten. Vatten tenderar att penetrera detta hål och korroderar elektroniken i sensorn. När sensorn är anfrätt, blir oljetryckmätaren oberäkneligt eller misslyckas helt.
Kontakter

annat problem på oljetrycksgivaren är kontakterna. De kontakter skickar också delvis ström till bränslepumpen i Fiero och löper parallellt till kontakterna på bränslepumpens relä. När bränslepumpen relä misslyckas, kan de två kontakter som styr oljetryckgivare inte behålla all makt för bränslepumpen och kombineras oljepump. De kontakterna kommer att smälta eller brinna ihop, skadar oljetryckgivare vilket i sin tur orsakar oljetryckmätaren att misslyckas.
Säkring

Oljan tryckmätare, gör som alla mätarna på instrumentpanelen, har en säkring som skyddar mätaren från strömspikar. Säkringen kommer att bränna ut om en plötslig våg av kraftavgifter via elektrisk tråd som går till oljetrycksmätaren. När säkringen är trasig, avslutar oljetrycksmätaren fungerar. En skadad kabel eller kortslutning kan också orsaka att säkringen för oljetryckmätaren att blåsa.
Oljetryck Sändande enhet

Ett unikt problem som plågar Fiero är oljetrycket sändande enheten. Det verkar avsändaren för varje modell-år kom från olika tillverkare av Taiwan. Byta ett oljetryck sändande enhet med en från en annan modell-året kommer att orsaka oljetryckmätaren att arbeta oregelbundet eller inte alls. Se till att du byter avsändaren med samma modell-år för sändande enheten. Om det inte fungerar, får en avsändare av ett äldre Fiero av samma modell-år.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68280.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.