Hur man testar för en dålig start i en Nissan 2,4

Den elektromagnetiska starter i din Nissan 2.4 överför kraft från batteriet till motorn när du slår över din nyckel i tändningslåset. Om du förstår de grundläggande principerna bakom bil-ledningar, bör du inte ha några problem att lista ut om inte startmotorn fungerar. Saker du behöver
Multimeter
startkablar
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Nissan 2.4. Slå på parkeringsbromsen och kontrollera att batteriet är på full styrka (12,5 V) innan du påbörjar testen. Anslut den röda kabeln på multimetern till den positiva porten på toppen av batteriet. Fäst den svarta kabeln på multimetern till den negativa porten på toppen av batteriet.
2

Kontrollera ditt batteri för tecken på förfall eller skada som rostiga korroderade inlägg eller utbuktande, onormalt formade väggar. Byt ut batteriet om du bestämmer att röta eller skada föreligger.
3

Ta spolen hög spänning kabel från fördelarlocket och sedan mals den med bygeln kabeln. Be din assistent för att starta Nissan. Läs multimetern. Avläsningar under 10,5 volt betyda ett dött batteri cell. Detta är det sannolikt fråga. Du kommer att behöva ett nytt batteri för att åtgärda problemet.
4

Mät spänningen på den positiva kabeln ansluter batteriet och solenoiden. Om multimetern lyder under 12 volt, det finns en kabeldragning problem.
5

Anslut en bygel kabeln till solenoiden på porten av solenoiden sitter bredvid batteriet. Haka den fria änden av bygeln kabeln till den andra porten på solenoiden. Be din assistent för att starta motorn. Om det börjar, är tändningen override switch orsakar sannolikt problemet.
6

Anslut aktivator tråd på spolen till den röda kabeln på multimetern. Jorda multimeter s svarta kabeln. Be din assistent för att starta motorn. Lyssna efter ett surrande ljud. Kontrollera spänningen läsning. En läsning över 12 volt innebär ett problem solenoid starter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65720.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.