Felsökning Generatorer

Generatorer är små elektriska generatorer som laddar batteriet i ett fordon. Ett fordon har normalt bara en generator, som är gott, att ladda batteriet. När generatorn inte fungerar, förlorar du snabbt strömmen till alla bilens elektroniska komponenter. Men eftersom batteriet kan också dö av en oförmåga att hålla en avgift, måste du veta hur du felsöker generatorn, vilket sker indirekt. Saker du behöver
Voltmeter
Batteriladdare
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Ta bort batteriet från fordonet. Ta bort kabeln som kör till den negativa batterikabeln genom att lossa muttern på kabeln klämman på batteriet med en hylsnyckel.
2

bort kabeln som kör till den positiva batteripolen.

Billiga 3

Dra ut batteriet ur motorrummet.
4

Anslut den positiva ledningen på batteriladdaren till den positiva ledningen på batteriet. Anslut därefter minuskabeln på batteriladdaren till minuskabeln på batteriet.
5

Vrid på batteriladdaren och låta batteriet laddas.
6

När laddaren indikerar full laddning på batteriet, koppla bort batteriet från laddaren och låt batteriet sitta i 12 timmar.
7

Vrid på voltmetern till "spänning".

8

Tryck på den röda ledningen på voltmetern till den positiva polen på batteriet. Tryck sedan på den svarta kabeln på voltmetern till en bit metall som är jordad (ej batteriets minuspol).
9

Notera laddningen läsa på voltmetern. Avgiften bör läsa vid eller nära 14 volt för en standard 12-volts bilbatteri. Om avgiften läser mindre än 13 volt är batteriet vara "död" och kommer inte att hålla laddningen. Om batteriet har en avgift, har generatorn misslyckats.
10

Kontrollera elektriska ledningar körs ut från generatorn. Kontrollera om det finns slitna kablar.
11

Kontrollera att den elektriska kontakten är inkopplad hela vägen in i generatorn.
12

Kontrollera jordkabeln ansluten till generatorn. Kontrollera att ledningen är jordad till en färg-fri, rost-fri del av motorn eller fordonets ram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64232.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.