Symtom på en Bad Transmission i en Mazda Protege

The Mazda Protege byggdes för att rymma både automatiska-och manuella växellådor. Detta ger en drivrutin mångsidighet i att inhandla ett fordon som uppfyller hans automotive behov och stilen av transporten han önskar. De symptomen av en dålig transmission kan vara subtil vid första, såsom halka kugghjul eller små tongångar när man tomgång, men kan snabbt balloonen ut ur av kontrollen in i en misslyckad transmission och skadade motorn. Noggranna chaufförer kommer att betala uppmärksamhet åt dessa symptom för att undvika dyra reparationskostnader. Transmission Slippage

Slippage är ofta den första symtomet av sändningen misslyckande i en Protege med en automatisk växellåda. Föraren kommer att uppleva en tillfällig förlust av motoraccelerationen som överföring snedsteg in i en lägre växel, vilket kan orsaka en eftersläpning i det normala växling av växlar. När fordonet upplever rapporteringseftersläpning, kommer den bilen tycks till tomgång i neutralläge innan den på-board datorn på rätt sätt reläer den korrekta redskap. Den Föraren kan även känna den växel "spark i" genom en jolt i motorn blocket eller en poppande brus.


Clutch Failure

A Mazda Protege med en manuell växellåda aktier vissa symtom på transmission misslyckande med automatik. Den Kopplingen är förarens: s verktyget för att manuellt skiftande kugghjul med transmissionen och ofta visar de första tecknen på ett större problem. Den Föraren kan märka kopplingen börja att glida kugghjul genom att antingen fysiskt märker kopplingen urkoppling eller missa till engagera sig vid högre växlar såsom fjärde eller femte. Dessa symtom kan vara potentiellt farligt för förare av fordon med manuella transmissioner, som oförmåga att engagera en högre växel medan på en highway skulle kunna resultera i en allvarlig olycka.



Brus Vid inaktivitet

Gears och komponenter clutch som lossnar över tiden kommer att börja näven runt i motorn när den fordonet går på tomgång. Förare kommer att få höra klingande eller clanking tongångar medan bilen är stoppad men fortfarande i första växeln eller drive (för automatik). Lösa delar av sändningen får komma ogjort vid helst tidpunkt, vilket resulterar i fordonets shutdown eller ytterligare motorskada vilket kan hamna kostar konsumenten en great deal mer än en redan dyrt-till-byt ut transmission.




.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64934.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.