Vad kommer att orsaka en Misslyckades Hjullager på en bil

Hjullager -? Även under de bästa förhållanden - bära en hel del stress. Den smidigaste vägen tänkbara skickar fortfarande minut vibrationer genom däcket, vibrerande lagren interna komponenter och påskynda slitage. Gupp i vägen skicka massiva chock laster genom församlingen, och kurvtagning försöker dra isär dem på ett konsekvent sätt. Det är nästan otroligt att de lyckas spinna eller bära bilens vikt alls. Shock Laddar
loading

Shock och brist på smörjning måste binda för först som hjullagret främsta lönnmördare, men hård användning kan bryta dem direkt. Chockbelastning innebär att utsätta suspensionen till mer plötslig rörelse än det har att uppleva. Detta kan hända under en lång tid, genom att manövrera fordonet i höga hastigheter över ojämna vägar eller inga vägar alls, eller det kan ske i ett hårt slag genom att slå en jättegryta, farthinder eller bromsa med tillräcklig kraft.

brist på smörjning

Även så kallade "slutna" kullager behöver service från tid till annan, vanligen i form av smörjning. Grease installeras på fabriken kommer så småningom att brytas ned på molekylär nivå, vilket orsakar en minskning av dess förmåga att smörja och kontrollera värmeutveckling i lagret. När fettet tunnas ut, torkar upp eller läcker ut, kommer lagermaterialet börja slipa, bär det iväg och ökad frigång i lagret. Dessa ökade spelrum tillåta lagret att binda, ytterligare accelererande slitage och så småningom leder till misslyckande. Tänk på vid service att använda för mycket fett eller fel typ av fett kommer att orsaka fel lika säkert som med ingen alls.
Höga hastigheter

Fortsatt höga hastigheter kommer att göra samma saker som hjullager som fortsatt höga varvtal kommer att göra med en motor. Skillnaden är att lagren inte har en olje-cirkulation eller kylsystem som motorn gör, vilket begränsar hur snabbt de kan bli av med värmen. Ihållande höga hastigheter - menande något tidigare motorvägshastigheter - kommer att orsaka överhettning i lagret, gallring av fett och att tillfälligt minska dess förmåga att smörja. Tunn fett ökar förslitningen. Höga hastigheter över 100 km /h eller så - kan leda till att lagret att nå termisk härdsmälta och misslyckas helt
Sticky Däck

Tillverkare ingenjör en bil för att hantera endast en. given belastning, och däcken brukar diktera hur mycket av den belastningen chassit faktiskt ser. Enkelt uttryckt är däcken ska glida innan något annat ger eller raster. Installera stora, klibbiga däck ökar bilens hantering, bromsning och begränsningar acceleration, eventuellt tidigare chassit förmåga att hantera de krafter inblandade. Bilens fjädring hjälper till att skydda resten av chassit, men hjullager är mycket närmare till åtgärden. Detta är särskilt sant när du installerar lågprofildäck som ger sig mindre och överföra betydligt mer kraft till lagren än de annars skulle se.
Stora tunga fälgar

nu att 2003 har kommit och gått, behöver någon att tala massorna: enorma, fälgar tungt inte bara passé, de är oerhört dumt där prestanda och livslängd är berörda. De 20-plus tum "dubbar" lägg till en enorm mängd av ofjädrad vikt - vikt inte kontrolleras av fjädring - och rotationströghet, båda av som ständigt hamrar på lagren och fjädring. Den låga profilen gummiband som "playas" tenderar att linda runt sina snurrande skivor förvärrar bara problemet, nästan garantera tidig lager och fjädring misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68182.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.