Hur jag Felsök Check Engine Light på en 1993 Mazda 626?

I 1993 års Mazda 626 Check Engine ljus är en snirkliga ikonen på instrumentbrädan. När detta kommer på, betyder det att styrenheten har identifierat ett fel av något slag med dina maskinrummet. Ibland kan detta ljus kom in fel. Återställa ljuset gör att du kan fortsätta utan avbrott. Skulle ljuset återvända efter några dagars drift, behöver du ett diagnostiskt verktyg för att identifiera den tillhörande koden och orsaken till problemet. Saker du behöver
Kort bygel
Visa fler instruktioner
1

Leta OBD-systemet (On Board Diagnostic System) gränssnittenhet. Enheten är på den vänstra inre skyddspanel nära batteriet. På fyrcylindriga modellerna, är det sex-sidig och formad som ett stort hus med en liten rektangel till höger. På andra modeller, är det torget i naturen.
2

Sätt bygel i STI (självtest Input) och GND (jord) platser med bilen avstängd. Fyrcylindriga motorer har STI som det översta hålet på rektangeln till höger. Ground är den övre vänstra hålet på den huvudsakliga delen. Övriga motorer har STI som den tredje från vänster på den översta nivån i enheten, med marken som den vänstra hålet på den andra nivån. I botten av enheten har fyra platser, med två av dem är trekantiga.
3

Vänd bilen till den, men inte starta bilen. För manuella växellådor, se till att transmissionen är i neutralläge innan du slår på fordonet.
4

Räkna antalet blinkningar som inträffar med Check Engine ljus. Detta indikerar din diagnostisk kod. Det kan vara en serie långa blinkningar och sedan korta blinkningar. Antalet långa blinkningar är den första siffran är antalet korta blinkningar den andra, och om du bara ser korta blinkningar, är koden en enda siffra.
5

Konsultera listan med placerade koder på länken i avsnittet Resurs för att identifiera felet. När felet är avhjälpt, återställs systemet genom att koppla ur minuskabeln på batteriet och trycka ner bromspedalen i fem sekunder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65763.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.