Felsökning av en skivbroms

Liksom alla av ett fordons komponenter, kan de skivbromsar slits efter långvarig användning. Om du misstänker att skivbromsarna i bilen inte presterar så bra som de borde vara, det finns flera sätt att felsöka dem och sätta fingret på problemet. Erfarna hem mekaniker bör ha några problem att följa dessa steg. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Mikrometer
Visa fler instruktioner
1

Provkör fordonet med en hastighet av 40 mph och bromsa. Om bromspedalen skakar eller pulserar, rotorerna är skev och måste bearbetas eller bytas ut. Lyssna efter ett gnisslande ljud när du bromsar. Ett gnisslande ljud hörs från en låg Bromsbeläggsgivare, som är utformad för att gnugga på rotorn när dynorna är slitna till den grad att de behöver bytas. Var uppmärksam på mängden bromsen resor innan bromsarna blir effektiv. Om bromspedalen färdas tre inches eller mer, är dynorna slitna allvarligt eller de bakre bromsarna är ur justering.
2

Stanna fordonet och placera i friläge eller park. Beroende på vilken typ av parkeringsbromsen används, tryck ned pedalen eller dra i handtaget för att dra åt parkeringsbromsen. Om pedalen eller handtaget har mer än tre inches av resor, är de bakre bromsarna kraftigt sliten.
3

Lossa alla muttrarna på alla fyra hjulen, men försök inte att ta bort dem . Höj fordonets front med domkraft och placera pallbockar under ramen. Sänk fordonet på läktaren. Fortsätt att ta bort muttrarna, följda av hjulet.
4

Undersök bromsbeläggen är slitna i förhållande till sin tjocklek. Dynorna blir tre eller fler gånger tjockare än deras metall stödplatta när nytt. Den låga bromspedalsensor synlig på änden av dynorna bör inte vara nära den nuvarande dynans tjocklek om de fortfarande är funktionsdugliga.
5

Leta efter en stämplat på framsidan av bromsrotorn nav. Förkortningen "MIN", följt av ett nummer, kommer att diktera den minsta säkra tjocklek av rotorn på användbarhet. Mät tjockleken av rotorn med hjälp av mikrometer. Subtrahera .20 från tjocklek för att avgöra hur tjockt det blir efter bearbetning. Om antalet är högre än den minsta tjockleken, kan rotorerna skall bearbetas. Om inte, bör de bytas ut.
6

Jämför mängden dynan slitage på båda sidor av fordonet. Om elektroderna är slitna på ena sidan mer än den andra, har den sida med de lägsta kuddar ett problem. Antingen bromsok kolven är defekt, eller skjutreglaget bultarna är korroderade, hindrar bromsoket glider.
7

Undersök den värme som genereras av bromsarna efter körning av fordonet. Rör inte hjulet, eftersom det kan bli mycket varmt, men håll din hand nära och försöka känna någon ovanlig värme släpps ut. Om en omåttlig mängd värme som genereras, är det ok att låsa upp och inte släppa ordentligt. Detta kan antingen vara korroderade reglage bultar, en frusen bromsok kolv, eller en kollapsad gummi broms slang.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67200.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.