Felsökning av en 2 FAT förgasare

Den allestädes närvarande två FAT förgasare användes på miljontals bilar, lastbilar och skåpbilar under många decennier innan de slutligen ersättas av insprutningssystem. Många fordon är fortfarande på väg idag som använder två fat förgasare för motoreffekten. Diagnostisera problem med en förgasare börjar med att se till de mekaniska delarna i motorn är i gott skick. Många förgasare har felaktigt skulden för problem motorns prestanda på grund av andra problem med motorn. Diagnostisera en förgasare problem är lätt om du följer en enkel steg för steg. Saker du behöver
Blocknyckelsats
Clean gas resistent behållare
kryssmejsel
Platt-mejsel
Starter fluid
vass tång
Assistant
12-volts testlampa
Voltmeter
Visa fler instruktioner
Starta
1

Demontera luftrenaren och inspektera filterelement för smuts. Byt luftfilter om det är smutsigt eller missfärgat. Avlägsna bränslematningsledningen vid förgasaren och placera en behållare gas beständig under bränsleledningen. Vrid nyckeln till läge "ON" om fordonet är utrustat med en elektrisk bränslepump. Vrid nyckeln till läge "START" veva runt motorn några gånger om fordonet är utrustat med en mekanisk bränslepump. Beakta flödet av bränsle från bränsleledningen. Om bränsle inte rinner då bränslepumpen måste bytas. Om bränslet innehåller smuts, vatten eller rost då bensintanken ska tömmas och spolas. Kontaminerat gas i enlighet med lokal lagstiftning. Återanslut linjen bränsletillförseln till förgasaren och dra åt ordentligt.
2

Kontrollera den automatiska choken för korrekt funktion. Öppna gasreglaget manuellt och släppa. Observera chokespjället placerad i halsen på förgasaren för att säkerställa att den är stängd. Manuellt flytta choken plattan och kontrollera om den fungerar smidigt. Lossa de tre choke justerskruvarna tills choke huset kan bara flyttas. De choke justerskruvarna är antingen över-tip eller platt-tip skruvarna som sitter på den yttre nedhållande ringen av choke huset. Öppna gasreglaget 1/3 av vägen och hålla den på plats, och vrid choken justeraren tills choke plattan stängs med en lätt fjäderspänning. Dra åt choke justerskruvarna.
3

Starta motorn och föra den upp till normal arbetstemperatur. Kontrollera för oljeläckor vakuum genom att spruta starter vätska runt basen av förgasaren och insugningsröret. En förändring av motorns varvtal eller tomgång kvalitet anger ett vakuum läcka. Reparera eventuella vakuum läckor som krävs. Kolla vakuumslangar för läckage genom att klämma ut varje slang i taget med en tång nål näsa. Reparera läckande vakuumslangar som krävs.
Idling
4

Stäng av motorn. Observera öppning och stängning av gasspjället plattorna med en assistent att trycka ned gaspedalen. Kontrollera om fri rörlighet och för några bindande kopplingar eller fastnar i gasinmatningsskivorna. Justera eller reparera eventuella sticker gasinmatningsskivorna eller kopplingar som behövs.
5

Testa tomgång cut-off solenoid för korrekt funktion om bilen är utrustad med en. Vrid tändningsnyckeln till "On" läge men starta inte bilen. Koppla bort strömkabeln vid solenoiden och lyssna efter ett "klick". Om solenoiden inte klickar sedan reparera eller byta ut solenoiden som krävs. Installera strömkabeln till solenoiden och starta motorn .. Koppla bort solenoiden makten. Om motorn dör, då solenoiden fungerar korrekt. Om motorn inte stannar därefter byta solenoiden.
6

Starta motorn och låt den gå på tomgång. Vrid mixture skruvarna som sitter vid basen av den medurs förgasaren tills varvtalet sjunker. Vrid mixture skruvarna ut med 1/4 varv steg tills motorn börjar snubbla. Vrid skruvarna ut 1/4 varv för att ställa in den slutliga justeringen. Om fordonet fortsätter att köra med de lediga mixture skruvarna vände hela vägen då förgasaren är defekt och måste repareras eller bytas ut.
Running
7

Iaktta bränsleledningarna för veck eller pressningar som kan begränsa flödet av bränsle. Reparera eller byt eventuella bränsletillförseln eller returledning som är skadad. Byt bränslefilter med en helt ny. Konsultera din instruktionsbok för ersättning förfaranden som är specifika för ditt fordon.
8

Kontrollera termostatenheten för korrekt funktion. Ta bort strömkabeln vid termostathuset. Anslut änden krokodilklämman av ett 12-volts testlampa till batteriets minuspol. Tryck på probtest ljus till strömkabeln. På en positiv jord fästa krokodilklämmor av testet ljuset till batteriets pluspol. Vrid nyckeln till läge "ON" och observera testet ljuset. Testet ljuset ska brinna ljus och stadig vilket indikerar en 12-volts strömkälla på termostaten. Vissa fordon är utrustade med en varmvatten termostat tub. Se till att termostaten röret är närvarande och det är inte är vikt eller klämd. Reparera eller byt ut varmvatten röret efter behov.
9

Kontrollera avgassystemet med avseende på skador eller kollapsade komponenter. En ljuddämpare eller katalysator som internt blockeras hindrar motorn från att uppnå ordentliga motorvägshastigheter. Ett vanligt fel är att katalysatorn fragment internt och täppa ljuddämparen med förskjutna komponenterna. Reparera eller byt eventuella avgaskomponent som är skadad eller inte fungerar.
10

Kontrollera växellådan för korrekt funktion. En överföring som slirar hindrar motorn från att överföra kraft till hjulen. Både automatiska och manuella växellådor kan glida och ge en falsk indikator av en förgasare problem. Konsultera din bruksanvisning att bestämma den rätta användningen av din specifika modell av överföringen. Reparera eller byta ut defekta överföring som krävs.
Acceleration
11

Test avgiftssystemet för korrekt funktion. Placera minuskabel en voltmeter på den negativa batteripolen. Placera den positiva ledningen på voltmetern på den positiva batteripolen. Starta fordonet och i tomgång. Slå på alla elektriska tillbehör såsom höga strålkastare, vindrutetorkare och radio. Avgiftssystemet bör vara ca 14,5 volt såsom indikeras på voltmetern. En läsning av mindre än 14,5 volt indikerar ett svagt avgiftssystem. En svag laddning systemet kan orsaka snubbla tändningssystem på acceleration som kan imitera en dålig förgasare. Reparera eller byt ut alla dåliga avgiftssystem komponent som krävs.
12

Ta upp motorn till normal arbetstemperatur. Observera den chokespjället inuti halsen av förgasaren. Vid normal arbetstemperatur choken skall vara vertikal och tillåta obegränsad luftflödet in i förgasaren. Om choken inte är vidöppen vid normal motortemperatur, då choken fjädern är trasig och måste bytas. En klibba choke orsakar dålig acceleration och överdriven förbrukning.
13

Justera flottörnivån om din förgasare är utrustad med en extern justering. Konsultera förgasaren s specifikationer för att lära sig hur detta görs. På grund av det stora utbudet av två utföranden FAT förgasare, är det rekommenderat att ha en professionell uppsättning flottören nivå. Internt justerade flöten kräver fullständig riva ner i förgasaren för att komma åt flottören.
14

Kontrollera accelerator pump genom att observera inne i förgasaren halsen medan en assistent arbetar gaspedalen upp och ner. När gaspedalen trycks ned, bör det finnas en stadig ström av gas som sprutas in i båda luftkamrar av förgasaren. Om ingen gas observeras när gaspedalen trycks ned, kräver accelerator pump reparation eller utbyte eller förgasaren kräver invändig rengöring. Många förgasare har externt justerbara pumpar, andra har icke-justerbara interna pumpar. Rådfråga tillverkarens specifikation för modellen av förgasaren måste du se hur justeringarna ska göras.
15

Byt luftfiltret och ta bort alla testverktyg från motorrummet.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67395.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.