Hur felsöker jag en 2002 Jetta?

Volkswagen Jetta har tillverkats och marknadsförs av Volkswagen sedan 1979. De fyra dörrar, medelstora sedan har gått igenom ett antal styling uppdateringar och fortsätter att tillverkas och säljas under 2011. Tidiga modeller av Jetta såg två-dörrars versioner av fordon och olika namn beroende på vilket land den såldes i. Felsökning av 2002 Jetta när det inte fungerar som det ska är en steg-för-steg metod för att försöka identifiera källan till problemet. Instruktioner
1

titta under din 2002 Volkswagen Jetta när du går ut till det varje morgon. Du letar efter tecken på läckage från motor eller växellåda. Morgonen är en bra tid att leta efter dessa små läckor som bilen har haft en tillräckligt lång tid för att sitta i ett utrymme att låta motorn och andra komponenter svalna.
2

Lokalisera säkringsboxen för Jetta, ta bort och inspektera rätt säkring om det finns ett elektriskt tillbehör som inte fungerar. Bilsäkringar har en genomskinlig plast ände som innehåller en liten metall band eller remsor. Om detta band bryts då säkringen är trasig och behöver bytas.
3

Öppna motorhuven och dra ut oljestickan och kontrollera oljenivån är över "Add" linje. Även motorhuven är öppen och motorn är kall är det en bra tid att inspektera nivån motorns kylvätska och transmissionsolja. Den transmissionsolja kommer att ha en lång oljesticka liknar mätstickan för oljan och motorns kylmedel kommer att ha en plast reservoar belägen på en sida av motorn. Behållaren är genomskinlig plasthölje så att du kan se hur mycket kylvätska är inne. Om nivån är mellan de två riktlinjer på huset då nivån är korrekt. Bara lägga kylvätska när motorn har haft en chans att svalna.
4

Förvandla din 2002 Volkswagen Jetta på och lyssna på hur det går på tomgång. Om din Jetta är en förgasarmotorer och det körs grov, kan bränsleblandningen vara felaktigt inställd. Med motorn fortfarande igång, öppna huven på din Jetta och hitta en liten justerskruv på framsidan av förgasaren. Använd en skruvmejsel och vrid denna skruven tills motorn börjar gå på tomgång smidigt. Förbränningsmotorer kräver rätt mängd bränsle och luft för att de ska kunna köras. Om detta inte är korrekt inställd motorn går ojämnt och du kan lukta gas. När motorn är igång titta på bränslemätaren att bekräfta att du har tillräckligt med gas i tanken för din resa.
5

Provkör Jetta och tryck ner gaspedalen med foten, observera hur Jetta accelererar. Om det finns en tveksamhet eller fördröjning, kan du ha en nätansluten eller gummerat upp bränslefiltret. När du återvänder från din provkörning, öppna huven på din Jetta, lokalisera, ta bort och byta ut bränslefiltret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67612.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.