Hur veta om stötdämpare behöver bytas

Om bilen studsar mer än det borde och inte hanterar gupp och kurvor riktigt gillar det brukade, den tiden kan ha kommit att ha chocker kontrolleras och bytas. Enligt bilisten Assurance Program (MAP) "chock och strut ersättning inte ska vara beroende av ett fordons körsträcka eller om de stötdämpare eller stöttor missade en studs test." Byta chocker är lika viktigt som att ändra din olja, men vissa förare är benägna att förbise tecken och stöter på allvarliga problem som följd. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

mäta höjden på alla fyra hörnen av din bil med ett måttband, och jämföra dem. En skillnad på 1/2 tum eller mer från den ena sidan till den andra kan innebära sagging fjädrar eller en sliten upphängningssystemet. Konsultera din instruktionsbok för att ta reda på rätt höjd för din bil.
2

Ta bilen för en provkörning. Känn hur din bil rider på en grov eller stenig väg och hur den hanterar gupp. Ta den på en tur i regn och snö, och notera eventuella skillnader i hanteringen. Om bilen lutar åt sidan när du gör en sväng, knäböj i bak när du sätter foten på gasen, näsa dyk vid bromsning hårt och snabbt, eller bottnar när man flyger över ett gupp, har dina chocker ersätts.

3

Utför en studs test på din bil. Stå framför bilen, vicka stötfångaren upp och ner ett par gånger. (Du kan behöva två personer för att utföra detta test.) Om din bil gyrates två eller flera gånger efter att du har släppt, kan du behöva byta ut chocker.
4

Kontrollera dina däck och fjädring systemdelar --- kulleder, fjädrar, konstant hastighet (CV) leder och Styrlänkmekanism --- för slitage. Leta efter punkterade kolvstänger, läckor och bucklor på chock höljen och slitage på gummiupphängning bussningar. Problem med någon av dessa delar kan peka på dåliga stötar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65901.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.