Hur man testar en spännhjulsarmen

En spännhjulsarmen används på fordon som är utrustade med en parallellogram Styrlänkmekanism system för att stödja passagerarsidan av kopplingen och underhålla skränkningsvinkeln . När spännhjulsarmen sliter de förändringar skränkningsvinkeln när fordonet vrids under körning . Detta tillstånd orsakar överdrivet däckslitage , skramlande och dålig hantering . Testning av spännhjulsarmen tillstånd är enkel att använda vanlig fjädring och styrning provningsmetoder . Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

i parkeringsbromsen ordentligt och placera stoppklossar bakom bakhjulen. Höj och stödja fordonets front med en domkraft och pallbockar ställas under ramen . Sänk domkraften tills fordonet vilar på läktarna .
2

Lokalisera spännhjulsarmen på passagerarsidan av styrlänkaget . Den spännhjulsarmen är bultad till fordonets ram och styrning center länken . Centret länken är den långa staven som går från Pitman armen på styrväxeln till spännhjulsarmen och båda tie -rods är knutna till det också .
3

tag i centrum anknyta nära spännhjulsarmen med din starka hand och driva upp på länken . Branschstandarder kräver ersättning om spännhjulsarmen har någon märkbar rörelse när rimlig handkraft anbringas .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68000.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.