Orsaker till en Slipping Transmission

En vanlig bil mekaniskt problem är en halka, eller felaktigt engagerande, automatisk växellåda. En halka överföringen sker när en växellådans kugghjul uppsättningar misslyckas med att engagera eller synkroniserar ordentligt. Detta minskar avsevärt förmågan att framföra fordonet och kan leda till för tidigt automatisk växellåda misslyckande om de inte åtgärdas omgående. Låg Automatic Transmission Fluid Level

En av de vanligaste orsakerna till en halka växellåda är en låg automatisk transmissionsolja nivå. Automatisk transmissionsolja ansvarar för att tillhandahålla den hydrauliska, eller vätska, nödvändiga kraften för att driva det inre arbetet i en automatisk växellåda. En låg transmissionsolja nivå minskar hydraultrycket krävs för att korrekt flytta och driva de automatiska apparater växel, som rutinmässigt kan orsaka transmissionsorgan att glida ur plats eller flytta oförutsägbart. Addera Dirty transmissionsfilter

En smutsig och /eller igensatt automatlåda filter kan hindra det normala flödet av automatisk transmissionsolja under en automatisk växellåda och orsaka att transmissionen slirar. Adekvat, är fri transmissionsolja flöde krävs för optimal drift och funktion av en automatisk växellåda, inbegripet funktionen för överförings band och växlar, två transmissionskomponenter som rutinmässigt orsakar överföringen glidning.
Sliten sändningsband

En automatisk växellåda använder en serie av små, gummerade sändningsband att synkronisera driften växel. Dessa gummiband är utformade för att linda runt varje enskild växel och synkronisera rörelserna mellan varje växel set. Den automatiska transmissionsolja ger fluidkraft att skifta redskap, överförings banden förankra varje redskap som tillsammans och låta de skiftande redskap för att arbeta tillsammans. Slitna eller skadade transmissionsbanden kan tillåta slack att utvecklas runt transmissionsorgan, ett tillstånd som kan orsaka transmissionsorgan att glida ur plats.
Felaktig Torque Converter Action

En automatisk växellåda använder en speciell pump som kallas en momentomvandlare att pumpa och trycksätta automatisk transmissionsolja hela automatiskt transmissionssystem. En momentomvandlare är nödvändigt att tillräckligt trycksätta transmissionsolja för att ge den tryckande åtgärder som krävs för att växla transmissionen växlar och att upprätthålla sändningsoperation. En defekt momentomvandlare hindrar allvarligt automatisk trycksättning transmissionsolja och kan orsaka en överföring att glida genom att låta transmissionsorgan att glida ur plats eller fungera ojämnt.
Missanpassade transmissionsbanden

För en automatisk växellåda att skifta ordentligt och funktion inom normala gränser, måste dess överföring band justeras för att fabriken-specifika riktlinjer. Transmission band som sitter åt kan orsaka för tidig transmissionsväxeln slitage och leder till bandet går sönder, transmission band som är för lös kan orsaka slirning växel och en rullning situation där en växel inte engagera ordentligt. Lösa transmissionsbanden minska operativa kraften av en automatisk växellåda och, förutom att orsaka en halka växellåda, kan orsaka ett fordons motor för att arbeta hårdare för att kompensera för den felaktiga överföringen funktionen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63994.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.